Όταν μια γυναίκα έφυγε βιαστικά από μια δημόσια τουαλέτα στο Πεκίνο, δεν πέρασαν πολλά δευτερόλεπτα μέχρι να ακούσουν οι περαστικοί το δυνατό κλάμα ενός μωρού.
 
Δίχως να χάσουν χρόνο, κάλεσαν την αστυνομία. Ένα περιπολικό ήρθε και οι αστυνομικοί μπήκαν στην τουαλέτα για να δουν τι συμβαίνει. Αυτό που ανακάλυψαν δεν το περίμεναν ούτε οι ίδιοι.

Οι κραυγές του μωρού ακούγονταν από τον σωλήνα της αποχέτευσης κάτω από το έδαφος.

Ο αστυνομικός, Qian Feng, περιγράφει την οδυνηρή σκηνή:

 “Το κεφάλι του μωρού ήταν στραμμένο προς τα κάτω και ολόκληρο το σώμα του είχε ήδη πέσει στην αποχέτευση. Μπορούσαμε να δούμε μόνο τα πόδια του μωρού από το πλάι”.”

Το αρχικό σχέδιο ήταν να βγάλουν την τουαλέτα εντελώς, πριν προσπαθήσουν να απελευθερώσουν το μωρό. Αλλά το μωρό δεν σταματούσε να κλαίει.

Έτσι ο Qian αποφάσισε να κάνει κάτι άμεσα. Έσκυψε μέσα στο σωλήνα και τράβηξε με προσοχή το βρέφος έξω από το σωλήνα.
Άκουσαν ένα μωρό να κλαίει. Αλλά ποτέ δεν περίμεναν την εικόνα που αντίκρισαν..
Όταν ο Qian έβγαλε τελικά με επιτυχία το μωρό από το σωλήνα, κάποιοι κάτοικοι της περιοχής έφεραν πεσέτες από τα σπίτια τους, το τύλιξαν και στη συνέχεια το βρέφος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.
Άκουσαν ένα μωρό να κλαίει. Αλλά ποτέ δεν περίμεναν την εικόνα που αντίκρισαν..
Η αστυνομία έψαξε και τελικά βρήκε την μητέρα του μωρού που τόσο αδίστακτα το άφησε να πεθάνει. Η δικαιολογία της ήταν ότι επειδή την εγκατέλειψε ο πατέρας του μωρού, έκρυψε την εγκυμοσύνη της και κατέληξε να το γεννήσει στην τουαλέτα.
Άκουσαν ένα μωρό να κλαίει. Αλλά ποτέ δεν περίμεναν την εικόνα που αντίκρισαν..
Παρά την τρομακτική περιπέτεια που το περίμενε μόλις ήρθε στον κόσμο, το μικρό μωράκι είναι καλά στην υγεία του και σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο. Και ναι.. είναι κοριτσάκι!

Οι στατιστικές λένε ότι περίπου 10.000 παιδιά εγκαταλείπονται κάθε χρόνο στην Κίνα. Το νούμερο είναι τόσο μεγάλο που σε κάποιες πόλεις έχουν δημιουργηθεί “νησιά ασφαλείας μωρών”, όπου οι γονείς μπορούν να αφήσουν με ασφάλεια τα μωρά τους.

 Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάσωση όπως την κατέγραψε περαστικός με το κινητό του..