Όταν οι άνθρωποι της ασφάλειας του Πανεπιστημίου βρήκαν τον 19χρονο να κοιμάται σε σκηνή, ήταν οι πρώτοι που αρχικά τον βοήθησαν. Σύντομα όμως όλοι οι κάτοικοι της πόλης άνοιξαν την καρδιά τους και το πορτοφόλι τους για τον 19χρονο Φρεντ Μπάρλει.
Αποφασισμένος άστεγος διένυσε μια απόσταση 6 ωρών με το ποδήλατο του και κοιμήθηκε σε τέντα για να γίνει γιατρός
Ο άστεγος νεαρός, χώρεσε μέσα σε μερικές σακούλες σουπερμάρκετ όλα τα υπάρχοντα του, πήρε το μικρό ποδήλατο του και διένυσε μια απόσταση έξι ωρών, κάτω από αφόρητη ζέστη, για να πραγματοποιήσει το όνειρό του.
Αποφασισμένος άστεγος διένυσε μια απόσταση 6 ωρών με το ποδήλατο του και κοιμήθηκε σε τέντα για να γίνει γιατρός
Όταν έφτασε στο Πανεπιστήμιο ο Μπάρλει γράφτηκε στα μαθήματα του δεύτερου εξάμηνου στο Gordon College του Barnesville, και προσπάθησε χωρίς επιτυχία να βρει μια δουλειά μερικής απασχόλησης για να ζήσει.

Ο φοιτητής βιολογίας που είναι αποφασισμένος να γίνει γιατρός, έστησε μια σκηνή πίσω από τους θάμνους της πανεπιστημιούπολης και ζούσε σε αυτή περιμένοντας να έρθει ο Αύγουστος για να ανοίξουν οι κοιτώνες. Το μόνο που είχε για φαγητό μέχρι να βρει δουλειά ήταν ένα κουτί με δημητριακά.

Όταν οι άνθρωποι της ασφάλειας της Πανεπιστημιούπολης τον ανακάλυψαν και άκουσαν την ιστορία του, θέλησαν να τον βοηθήσουν. Με δικά τους έξοδα πλήρωσαν ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο και μίλησαν με την διεύθυνση του Πανεπιστημίου ώστε να του παραχωρηθεί ένα δωμάτιο όσο πιο σύντομα γίνεται στην Εστία.

Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή. Όταν ένας από τους άντρες της ασφάλειας πηγαίνοντας σπίτι διηγήθηκε την ιστορία στη σύζυγό του, εκείνη την μοιράστηκε στο Facebook. Αμέσως άνθρωποι από όλη την πόλη προσφέρθηκαν να βοηθήσουν.

Αλλά μια γυναίκα ήταν αυτή που έκανε το κάτι παραπάνω. Η Κέισι Μπλάνει αναζήτησε τον Μπάρλει στο ξενοδοχείο που βρίσκονταν, του βρήκε δουλειά σε μια πιτσαρία και άνοιξε μια σελίδα GoFundMe με τίτλο “Επιτυχία στον Φρέντ”.  

Από την ώρα που ανέβηκε αυτή η σελίδα έχουν συγκεντρωθεί ήδη 40.000 δολάρια, ρούχα, παπούτσια, αλλά και ένα καινούργιο ποδήλατο.

“Παρ όλη την λύπη, την θλίψη, την βία και το μίσος που κυριαρχούν στο σημερινό κόσμο, είναι συγκινητικό να βλέπεις τόσους πολλούς ανθρώπους να ενώνονται για να βοηθήσουν έναν νεαρό άνδρα”, έγραψε μια γυναίκα στη σελίδα του Φρέντ.

«Φρεντ είσαι μια έμπνευση για πολλούς. Καλή σου τύχη. Μακάρι να κάνεις όλα τα όνειρα σου πραγματικότητα”.

Όσο για τον ίδιο τον Φρέντ, μέσα από ένα βίντεο ευχαρίστησε όλους όσους έσπευσαν να τον βοηθήσουν:

“Δεν μπορώ να βρω ούτε καν τις λέξεις για να σας ευχαριστήσω. Σας αγαπώ όλους”.