Φωτογραφία αρχείου - @Depositphotos
Advertisement

Φαίνεται ότι οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα συνεχίσουν να μας απασχολούν για αρκετό καιρό ακόμη. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστές ενός νέου επεισοδίου ήταν μια μητέρα από την Κρήτη που βρέθηκε στην Αθήνα μαζί με τα δυο μικρά παιδιά της για να παραστεί σε μια κηδεία και θέλησε να μπει στο πλοίο για να επιστρέψει στο σπίτι της.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν κατά την προσπάθεια τους να επιβιβαστούν, οι λιμενικοί δεν τους το επέτρεψαν καθώς το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που είχε μαζί της η μητέρα δεν ήταν αρκετό για να αποδείξει ότι τα παιδιά ήταν όντως… δικά της.

Advertisement

Τα λιμενικά όργανα ζήτησαν να τους παρουσιάσει διαβατήρια ή βιβλιάρια υγείας που δυστυχώς όμως δεν έφερε μαζί της. Αποτέλεσμα: Το πλοίο αναχώρησε αλλά η μητέρα με τα δυο μικρά παιδιά έμειναν στο λιμάνι.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το cretalive:

«Η γυναίκα μαζί με τα δυο παιδιά της, 8 και 5 ετών, βρέθηκε στην Αθήνα για μια δυσάρεστη οικογενειακή περίσταση, μια κηδεία συγκεκριμένα, και το βράδυ της Δευτέρας πήραν τον δρόμο του γυρισμού που όμως δεν είχε ευχάριστη εξέλιξη.

Στην είσοδο του καραβιού δεν επέτρεψαν στην οικογένεια να ταξιδέψει αφού το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που είχε μαζί της δεν αναγνωρίστηκε από τα λιμενικά όργανα ως χαρτί που αποδείκνυε πως τα παιδιά ήταν… δικά της και απαίτησαν είτε διαβατήρια είτε βιβλιάρια υγείας.

Στις διαμαρτυρίες της γυναίκας πως δεν της είχαν ζητήσει ανάλογα χαρτιά από το λιμεναρχείο Ηρακλείου όταν ταξίδευε μια μέρα νωρίτερα από την Κρήτη επικαλέστηκαν οι λιμενικοί το γράμμα του νόμου κι έτσι τα δυο μικρά παιδιά και η μητέρα ζουν μόνοι τους μια περιπέτεια που δεν την περίμεναν».

Advertisement