Την Δευτέρα, μια οργανωμένη συμμορία έκλεψε το σκυλί-οδηγό ενός τυφλού άντρα στο Πεκίνο. Την Τρίτη του το επέστρεψαν μαζί με ένα σημείωμα στο οποίο έγραφαν:

“Κάναμε λάθος. Σε παρακαλούμε πολύ να μας συγχωρέσεις”.
Έκλεψαν ένα σκύλο και στη συνέχεια τον επέστρεψαν στον τυφλό ιδιοκτήτη του. Μαζί με ένα σημείωμα..

Η Qiaoqiao, ένα εκπαιδευμένο μαύρο Λαμπρατόρ, επτά ετών, είχε βγει βόλτα με τον ιδιοκτήτη του στη γειτονιά. Κάπου τότε, τους είδαν κάποιοι κλέφτες σκύλων, έβαλαν με το ζόρι το σκυλί στο φορτηγάκι και στη συνέχεια το πήραν μαζί τους.

Αυτό έγινε την Δευτέρα, γιατί την Τρίτη μια έκπληξη περίμενε τον 47χρονο Τιαν Φένγκο, τον απελπισμένο τυφλό ιδιοκτήτη της Qiaoqiao, έξω από την πόρτα του..

Ήταν ο σκύλος του! Οι ληστές του τον είχαν επιστρέψει!

Ο δακρυσμένος Τιάν χαϊδεύοντας τον λαιμό του σκύλου του ανακάλυψε στερεωμένη στο κολάρο της Qiaoqiao, μια σακούλα. Μέσα υπήρχε ένα μικρό χαρτάκι. Στο σημείωμα οι κλέφτες ζητούσαν από τον Τιαν να τους συγχωρέσει!

Έκλεψαν ένα σκύλο και στη συνέχεια τον επέστρεψαν στον τυφλό ιδιοκτήτη του. Μαζί με ένα σημείωμα..
«Τώρα την έχω ακριβώς δίπλα μου, γερή και ζωηρή”, είπε ο Τιάν στο BBC.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστό ποιοι ήταν αυτοί που πήραν το σκύλο από τον τυφλό άντρα. Η κλοπή σκύλων στην Κίνα είναι κάτι πολύ κοινό. Υπάρχουν οργανωμένες σπείρες που μαζεύουν σκυλιά και στη συνέχεια τα πωλούν στις αγορές κρέατος.

Ο Τιάν με το ζόρι μπορούσε να φάει και να πιει κάτι μετά την απώλεια του αγαπημένου του σκύλου. Τώρα όμως είναι και πάλι χαρούμενος.

“Ένας σκύλος είναι απλά ένας σκύλος για αυτούς που μου πήραν την Qiaoqiao. Αλλά για μένα και για όλους τους ιδιοκτήτες, είναι ένας φίλος, ένα ακόμη μέλος της οικογένειας”.