Μερικές μέρες πριν, ένας χρήστης του Facebook ανέβασε αυτό το κείμενο στο χρονολόγιο του. Διαβάστε το. Αξίζει.

Ένας άντρας βρήκε 500 δολάρια σε ένα ΑΤΜ. Τα παρέδωσε αλλά έκανε και κάτι ακόμη καλύτερο..Αυτή είναι η περίπου η μετάφραση:

“Χθες πήγα στο ΑΤΜ της τράπεζας μου και όπως έβαζα την κάρτα, παρατήρησα ότι στο σημείο από όπου θα έπαιρνα τα χρήματα, υπήρχαν ήδη χρήματα. Έσκυψα και τα πήρα. Ήταν 500 δολάρια.

Οδήγησα μέχρι το πλησιέστερο κατάστημα της τράπεζας, πήρα τα χρήματα μαζί μου, είπα την ιστορία στη ταμία και της τα παρέδωσα.

Εκείνη όμως δεν τα έπαιρνε και κάλεσε τον διευθυντή. Εκείνος μου είπε “τι περιμένετε από μένα να κάνω τα χρήματα;”

Του είπα αν μπορεί να ψάξει και να βρει ποιος ήταν πριν από εμένα στο ΑΤΜ. Του άφησα το όνομα και τον αριθμό μου και σήμερα μου τηλεφώνησε.

Μου είπε ότι στο τηλέφωνο ταυτόχρονα μιλούσα και με εκείνον αλλά και με την ιδιοκτήτρια των χρημάτων. Το όνομά της ήταν Έντιθ και ήταν 92 ετών. Η Έντιθ μου είπε ότι τα χρήματα ήταν για το ενοίκιο της το οποίο ήταν 480 δολάρια. Ήθελε να μου δώσει τα είκοσι δολάρια που περίσσευαν σαν ανταμοιβή, αλλά αυτά ήταν όλα τα χρήματα για να περάσει το υπόλοιπο του μήνα. Έτσι της είπα οπωσδήποτε όχι και να έχει μια καλή μέρα.

Όταν έκλεισα το τηλέφωνο άρχισα να το σκέφτομαι. Είκοσι δολάρια για να περάσει το υπόλοιπο του μήνα.

Κάλεσα το διευθυντή της τράπεζας και του είπα να μεταφέρει 200 δολάρια από τον δικό μου λογαριασμό στο δικό της. Ένας συνάδελφος άκουσε τι έκανα και μου είπε ότι θέλει να βάλει και αυτός 100 δολάρια ενώ μια ώρα αργότερα ο διευθυντής της τράπεζας μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι ανέφερε σε όλους τους ταμίες της τράπεζας τι έκανα και προσφέρθηκαν να δώσουν και αυτοί άλλα 300 δολάρια. Έτσι η σημερινή μέρα για την Έντιθ ήταν μια καλή μέρα. Καλά Χριστούγεννα αν και λίγο νωρίς Έντιθ!”