Ένας άντρας παρατήρησε αυτή τη τρύπα στο βράχο. Αυτό που βρήκε στο εσωτερικό της κατέπληξε τον κόσμο

Το σπήλαιο Doong Son, που βρίσκεται στο Βιετνάμ, είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο. Είναι ένα σπήλαιο τόσο μεγάλο, ώστε κανείς μέχρι σήμερα να μην γνωρίζει που καταλήγει γιατί ποτέ κανείς δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέρμα του.

Μια περιήγηση στο εσωτερικό του σπηλαίου είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Περιέχει μια ζούγκλα, ένα ποτάμι, ακτές και έχει αρκετό χώρο για να χωρέσει την ανέγερση ενός ουρανοξύστη 40 ορόφων!

Το πραγματικά τεράστιο σπήλαιο βρίσκεται 280 μίλια νότια της πρωτεύουσας Ανόι, στο εθνικό πάρκο Phon Nha-Ke Bang.

Έχει 80 μέτρα πλάτος στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του ενώ στο εσωτερικό του υπάρχει ποτάμι που φτάνει τα 1,6 μίλια μήκος. Οι σταλαγμίτες που θα συναντήσετε αν ακολουθήσετε την διαδρομή των εξερευνητών ξεπερνούν τα 70 μέτρα.

Το Doong Son μεταφράζεται σε ποτάμιο σπήλαιο του βουνού. Δημιουργήθηκε 2.000.000 – 5.000.000 χρόνια πριν, όταν το νερό του ποταμού διάβρωσε τον ασβεστόλιθο κάτω από το βουνό.

Το ανακάλυψε τυχαία ένας γεωργός το 1991 που απλά είδε μια τρύπα σε ένα βράχο και πλησίασε για να δει τι υπήρχε στο εσωτερικό της. Όταν συνειδητοποίησε την ανακάλυψη του, έσπευσε να ειδοποιήσει τις αρχές.

Ένας άντρας παρατηρήσε αυτή τη τρύπα στο βράχο. Αυτό που υπήρχε στο εσωτερικό της κατέπληξε τον κόσμο
Έτσι συστάθηκε με κοινή πρωτοβουλία Αγγλίας και Βιετνάμ μια ομάδα εξερεύνησης με σκοπό να το χαρτογραφήσουν. Η ομάδα χαρτογράφησης κατάφερε το 2009 να εισχωρήσει αρκετά στο εσωτερικό του Doong Son μέχρι που συνάντησε ένα βράχο 15 μέτρα ψηλό που τους έκλεισε τον δρόμο.


Το σπήλαιο εκτιμάται ότι έχει μήκος περίπου 87 μίλια.

Στο εσωτερικό του υπάρχουν ζώα, λίμνες, βλάστηση και φυσικά ένα μεγάλο ποτάμι.


Πολλά σπήλαια περιέχουν κειμήλια από την προϊστορική εποχή, αγάλματα ή τοιχογραφίες. Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν μπορεί να συγκριθεί με τα ευρήματα στο εσωτερικό του Doong Son.

Οι πρώτοι τουρίστες επισκέφθηκαν το σπήλαιο μόλις το 2013.

Οι ξεναγήσεις είναι διαθέσιμες. Διαρκούν για 7 ημέρες και οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν τις νύχτες τους σε κάμπινγκ στο εσωτερικό της σπηλιάς.

Το συνολικό κόστος ανά άτομο είναι περίπου 2.300 δολάρια.