Ένας άστεγος έδωσε όλα τα χρήματα του σε μια φοιτήτρια για να πάρει ταξί. Δείτε πως του το ανταποδίδει
Advertisement

Η ιστορία ξεκινάει στις αρχές Δεκεμβρίου. Ήταν περίπου τρεις τα ξημερώματα όταν η Ντομινίκ Χάρισον-Μπέντζεν είχε πανικοβληθεί.

“Είχα βγει έξω με τους συμφοιτητές μου και όταν ξεκίνησα για να γυρίσω σπίτι συνειδητοποίησα ότι είχε τελειώσει η μπαταρία στο κινητό μου, και ότι όλοι οι φίλοι μου είχαν φύγει” είπε η 22χρονη στο BBC Radio 5. Είπε ακόμη ότι ανακάλυψε ότι είχε χάσει την τραπεζική της κάρτα, και ότι δεν είχε μαζί της καθόλου χρήματα.

Advertisement

“Πώς θα πάρω ταξί χωρίς χρήματα;” αναρωτήθηκε.

Εκείνη τη στιγμή την πλησίασε ένας άστεγος άντρας. Της είπε ότι ονομάζεται Ρόμπι και τη ρώτησε αν χρειάζεται βοήθεια. Στη συνέχεια έβαλε το χέρι στη τσέπη του και τράβηξε έξω όλα τα χρήματα που είχε, περίπου 4,60 δολάρια. Επέμενε ότι η Ντομινίκ πρέπει να τα πάρει για να πληρώσει ένα ταξί που θα την γυρίσει στο σπίτι της με ασφάλεια.

Η Ντομινίκ, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire στο Πρέστον, λέει ότι αρνήθηκε να πάρει τα χρήματά του Ρόμπι και βρήκε άλλο τρόπο για να επιστρέψει στο σπίτι της. Όμως ποτέ δεν μπόρεσε να βγάλει από το μυαλό της έναν τόσο γενναιόδωρο άνθρωπο.

Τις επόμενες μέρες, η φοιτήτρια μαζί με την μαμά της, γυρνούσαν στους δρόμους του Πρέστον ψάχνοντας για τον Ρόμπι. Ήθελαν να τον ευχαριστήσουν για την ευγενική του πράξη. Όταν η έρευνα τους αποδείχθηκε άκαρπη, απευθύνθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλο αυτό το διάστημα της έρευνας, η Ντομινίκ έμαθε περισσότερα πράγματα για τον άντρα που προσφέρθηκε να δώσει όλα όσα είχε για αν την βοηθήσει. Έμαθε ότι ο Ρόμπι είχε τη φήμη του ανθρώπου που προσφέρει τη βοήθεια του σε γνωστούς και ξένους. Κάποιος της είπε, για παράδειγμα, ότι ο Ρόμπι είναι γνωστός επειδή επιστρέφει τα πορτοφόλια “ανέγγιχτα” στους ανθρώπους που τα έχασαν αλλά και γιατί προσφέρει το κασκόλ του για να ζεσταθούν οι περαστικοί!”

Μετά από τέσσερις ημέρες έρευνας, η Ντομινίκ με τη μαμά της βρήκαν τον Ρόμπι.

“Είχα αρχίσει να χάνω την ελπίδα ότι θα τον βρω για να τον ευχαριστήσω προσωπικά για την καλοσύνη του,” δήλωσε η μαμά της στην Telegraph.

Η Ντομινίκ ήταν αποφασισμένη να κάνει κάτι για να βοηθήσει να αλλάξει η ζωή του Ρόμπι. Για «να τον βοηθήσω», είπε, όπως ο ίδιος είχε «βοήθησε πολλούς άλλους στο παρελθόν.”

Έτσι, νωρίτερα αυτό το μήνα, ξεκίνησε μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων στο όνομα του Ρόμπι. Είπε ότι έχει σκοπό να περάσει 24 ώρες στους δρόμους, έτσι ώστε να καταλάβει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι σε καθημερινή βάση.

“Παρακαλώ δώστε μου 4,60 δολάρια, όπως ο Ρόμπι προσφέρθηκε να μου δώσει” έγραψε η Ντομινίκ περιγράφοντας την “εκστρατεία” της, προσθέτοντας ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα βοηθήσουν τον άστεγο άντρα να βρει ένα σπίτι.

“Μια μικρή πράξη καλοσύνης μπορεί να αλλάξει τη ζωή κάποιου αυτά τα Χριστούγεννα και να τον πάρει μακριά από τους δρόμους σε ένα σπίτι ασφαλές και ζεστό.”

Την Τρίτη που μας πέρασε η Ντομινίκ πέρασε τη νύχτα στους δρόμους της πόλης, μια εμπειρία που την χαρακτήρισε “πολύ πιο δύσκολη” από ότι την περίμενε. Λέει ότι αρχικά περίμενε ότι θα συγκεντρώσει περίπου 700 δολάρια με την καμπάνια της. Οι προσδοκίες της, ωστόσο, πολύ γρήγορα διαψεύστηκαν.

Ένας άστεγος έδωσε όλα τα χρήματα του σε μια φοιτήτρια για να πάρει ταξί. Δείτε πως του το ανταποδίδει

Η ιστορία της έγινε γνωστή αγγίζοντας τις καρδιές των ανθρώπων σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Από την Πέμπτη το πρωί, 4.800 άνθρωποι έχουν δωρίσει περίπου $ 50.000!

«Συνεχώς έρχονται και άλλες προσφορές!” είπε η Ντομινίκ στη Telegraph. “Η ιστοσελίδα που έχω φτιάξει για τον έρανο πέφτει μην αντέχοντας το πλήθος των επισκεπτών που προσπαθούν να συνδεθούν”.

Η Ντομινίκ λέει ότι σήμερα αναζητεί συμβουλές για το πώς πρέπει να μοιράσει τα χρήματα. Μερικά από αυτά, είπε στο BBC Radio 5, θα διατεθούν στο να βρει επιτέλους ο Ρόμπι ένα σπίτι. Τα υπόλοιπα θα διανεμηθούν στους υπόλοιπους άστεγους της περιοχής.

Η Ντομινίκ ελπίζει ότι η ιστορία της θα εμπνεύσει και άλλους να προσφέρουν σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

“Ελπίζω η καμπάνια μου να οδηγήσει τους ανθρώπους να σκέφτονται λίγο περισσότερο τους άστεγους. Τα Χριστούγεννα είναι μια καλή στιγμή για να σκεφτούμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη,» είπε ο φοιτήτρια. “Αν οι άνθρωποι μπορούν να δουν τι κάνω τότε ίσως την επόμενη φορά που θα δουν ένα άστεγο στον δρόμο, σταματήσουν και ακούσουν την ιστορία του.”

Advertisement