Διαφήμιση

Ο Μάριος Μάζαρης είναι δάσκαλος αλλά και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Ο ίδιος λέει ότι κάποτε ήθελε να γίνει αστροναύτης, αλλά τον φόβιζαν τα ύψη, τα αστέρια από κοντά και το διάστημα.
Μεγαλώνοντας προσπάθησε να μετριάσει το διάστημα ανάμεσα στους ανθρώπους γράφοντας ιστορίες, βλέποντας αστέρια να γίνονται από λέξεις και, κυρίως, ακούγοντας και παρατηρώντας τα παιδιά που ανακαλύπτουν τις δικές τους παιδικές ηλικίες.

Ο Μάριος δουλεύει ως δάσκαλος σε δημοτικά σχολεία από το 2006, θεωρεί την αγάπη την ύψιστη πολιτική πράξη και προσπαθεί πάντα να γίνει ο δάσκαλος που δεν είχε ποτέ μικρός. Οι πρωτοπόρες πράξεις του ως εκπαιδευτικός έχουν γίνει αρκετές φορές viral στο διαδίκτυο. Η τελευταία του μάλλον ξεπερνάει όλες τις προηγούμενες..

Διαφήμιση

Πρόσφατα αποφάσισε να διοργανώσει ένα πιτζάμα πάρτι για τους μαθητές του. Τύπωσε προσκλήσεις, τους προέτρεψε να πάρουν μαζί τους μια κουβερτούλα και όλοι μαζί έδωσαν ραντεβού στο αγαπημένο του βιβλιοπωλείο.

Η ανάρτηση του

«Αποφάσισα να κάνω ΠΑΡΤΙ. Χωρίς λόγο. ή μάλλον είχα. έφτιαξα ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ, τις πήρα μαζί μου στο σχολείο και σκέφτηκα ΠΟΙΟΥΣ να καλέσω. Στην αρχή είπα μήπως μόνο τα ΑΓΟΡΙΑ; Μήπως μόνο τα ΚΟΡΙΤΣΙΑ; Αναποφάσιστος, μέχρι που πλησίασα τα παιδιά.

Φώναζα ένα ένα τα ονόματα τους, χωρίς να έχω πει τον λόγο, ένα ένα παιδί με πλησίαζε και του έλεγα “Θέλεις ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ στο πάρτι μου; Θα μου δώσει μεγάλη χαρά αν έρθεις”.

Πρώτα κάλεσα τα παιδιά που ξέρω ότι καλούνται σπάνια. Με έκαναν σφιχτή αγκαλιά, ενθουσιάστηκαν, χαμογέλαγαν απίστευτα, ενώ τα υπόλοιπα που δεν είχα ακόμα φωνάξει το όνομά τους, είχαν την αγωνία στο πρόσωπό τους. “Εμένα δε θα με καλέσει;”. Μέχρι να δώσω και την τελευταία πρόσκληση, ένα συνωμοτικό παιχνίδι παιζόταν ανάμεσα μας. Είναι δυνατόν να μη σας καλέσω ΟΛΟΥΣ; Αφού όλοι είστε μέρος του παζλ μας, δεν μπορώ να κάνω πάρτι χωρίς όλους σας ΜΑΖΙ.

Τις επόμενες μέρες έρχονταν χαρούμενα και μου έλεγαν “Θα έρθω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, θα σας φέρω δώρο χειροποίητο”, “Ευχαριστώ που με καλέσατε!”.  Ανυπομονώ κι εγώ μαζί. Και έτσι σήμερα κάναμε το ΠΑΡΤΙ.

Το μάζεμα έγινε στο βιβλιοπωλείο, το αγαπημένο μου @goniasou. Φορέσαμε πιτζάμες, πήραμε αρκουδάκια και κουβέρτες και πήγαμε εκδρομή… στη νύχτα, στη φύση, στην κατασκήνωση.

Με ήχους νυχτερινούς να παίζουν από ένα ηχείο, μαζευτήκαμε γύρω από τη φωτιά μας και διαβάσαμε ιστορίες μέσα στο σκοτάδι. Με μικρούς φακούς και μαζί ζέστη σοκολάτα και μηλόπιτα. Ανέξοδα σχεδόν. Φως από τα αστέρια, που σκορπίσαμε στο δωμάτιο.

Είπαμε τρομακτικές ιστορίες, γελάσαμε, αγκαλιαστήκαμε. Ήρθαν όλα τα παιδιά, ακύρωσαν αγγλικά και προπονήσεις και φροντιστήρια. Δεν κάνει κάθε μέρα πάρτι ο δάσκαλος. Κι ήταν από τα ωραιότερα πάρτι της ζωής μου.

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που ήρθαν και μοιραστήκαμε στιγμές, ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Θοδώρα και στη Φωτεινή, τις τόσο όμορφες ψυχές που ομορφαίνουν τη ζωή μου με τη φιλία τους».

Διαφήμιση