Ήταν μια ηλιόλουστη, καλοκαιρινή μέρα, όταν η Άντζελα Σιμάνσκι οδηγούσε προς το σπίτι της, στην καναδική πόλη Prince George. Στο πίσω κάθισμα βρίσκονταν τα παιδιά της: Η μόλις 5 ετών Λέξι και το νεογέννητο μωράκι της ο Πήτερ.

Η Άντζελα, η οποία εργάζεται ως εκπαιδεύτρια κολύμβησης, ήταν τρομερά κουρασμένη. Τα δυο παιδιά της την είχαν εξαντλήσει τόσο, που για ένα και μόνο δευτερόλεπτο έκλεισε τα μάτια της. Αλλά αυτό το ένα δευτερόλεπτο ήταν αρκετό για να φέρει την καταστροφή.
Ένας οδηγός είδε ένα μικρό κοριτσάκι γεμάτο αίματα. Όταν σταμάτησε κατάλαβε ότι ήταν ένας άγγελος

Το αυτοκίνητο της ξέφυγε από τον δρόμο και άρχισε να πέφτει σε μια χαράδρα 12 μέτρων. Ευτυχώς για την οικογένεια βρέθηκε ένα δέντρο να σταματήσει την τρελή πορεία του αυτοκινήτου. Προσωρινά όμως. Ήταν φανερό ότι το μικρό δέντρο δεν θα άντεχε για πολύ το βάρος του αυτοκινήτου.

Όταν η μικρή Λέξι άνοιξε τα μάτια της, είδε ότι είχε μόνο μερικές γρατσουνιές. Δίπλα της άκουσε τον μόλις τριών μηνών αδελφό της να κλαίει ασταμάτητα. Κοίταξε μπροστά προς τη μητέρα της και την είδε πεσμένη πάνω στο τιμόνι. Όσο και να της φώναξε, η μαμά της δεν της απάντησε. Η μικρή άρχισε να κλαίει. Μόνο για λίγο όμως.
Ένας οδηγός είδε ένα μικρό κοριτσάκι γεμάτο αίματα. Όταν σταμάτησε κατάλαβε ότι ήταν ένας άγγελος
Άγνωστο πως, αλλά στη συνέχεια η Λέξι βρήκε τη δύναμη να σώσει την οικογένεια της.

Το κοριτσάκι έβγαλε το κεφάλι του από το παράθυρο και είδε ότι το αυτοκίνητο κρέμονταν πάνω από ένα μεγάλο γκρεμό. Κατάλαβε ότι το δέντρο που το συγκρατούσε κάποια στιγμή θα έσπαζε και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Η Λέξι βγήκε με δυσκολία από το αυτοκίνητο και άρχισε να ανεβαίνει τον απότομο γκρεμό. Μετά από μεγάλη προσπάθεια η μικρή τα κατάφερε! Έφτασε στο δρόμο, και άρχισε να τρέχει και να κουνάει τα χέρια της προς το πρώτο αυτοκίνητο που είδε.
Ένας οδηγός είδε ένα μικρό κοριτσάκι γεμάτο αίματα. Όταν σταμάτησε κατάλαβε ότι ήταν ένας άγγελος

Ο οδηγός του αυτοκινήτου σταμάτησε, είδε τι είχε συμβεί και κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Τελικά μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες και με την βοήθεια ενός σχοινιού που συγκρατούσε το αυτοκίνητο για να μην πέσει στο γκρεμό, η μαμά και το νεογέννητο απεγκλωβίστηκαν.

Η μαμά και το μωρό μπήκαν σε ένα ελικόπτερο που τους μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Μαζί τους φυσικά πήγε και ο 5χρονος άγγελος που τους έσωσε, η Λέξι, η οποία όλη αυτή την ώρα ήταν ξυπόλητη! Είναι απίστευτο αλλά όλα όσα έκανε το μικρό κορίτσι για να σώσει την οικογένεια της, τα έκανε ξυπόλυτη!

Στο νοσοκομείο οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο μικρούλης Πήτερ είχε εγκεφαλικό οίδημα ενώ η μαμά του είχε σπασμένη πλάτη και εσωτερική αιμορραγία. Ευτυχώς, όμως και οι δυο θα γίνονταν τελείως καλά χάρη στο γενναίο κοριτσάκι.

“​​Είναι τρελό”, λέει η Άντζελα που σιγά-σιγά αναρρώνει από τα τραύματά της. “Η Λέξι πολύ δύσκολα μπορεί να ανοίξει το παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου. Δεν μπορώ να καταλάβω πως έκανε όλα αυτά για να μας σώσει τη ζωή. Θα είμαστε αιώνια ευγνώμονες και υπερήφανοι για το κοριτσάκι μας.”
Ένας οδηγός είδε ένα μικρό κοριτσάκι γεμάτο αίματα. Όταν σταμάτησε κατάλαβε ότι ήταν ένας άγγελος
Χωρίς τη γρήγορη σκέψη και το θάρρος αυτού του ξανθού άγγελου, η μητέρα της και ο αδελφός της, δεν θα είχαν καμία πιθανότητα επιβίωσης.