Όταν θρηνούμε κάποιο πολύ αγαπημένο μας πρόσωπο, υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε ακόμη δίπλα μας τη παρουσία του. Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι έχει φύγει για πάντα. Νομίζουμε ότι η ψυχή του ζει ακόμη στα προσωπικά του αντικείμενα και στα ρούχα του.

Ίσως να θέλουμε έτσι να νιώσουμε καλύτερα. Να παρηγορηθούμε με τη σκέψη ότι δεν έφυγε εντελώς. Ότι ένα κομμάτι του παραμένει ακόμη δίπλα μας.

Κάτι ανάλογο μάλλον συνέβη και σε μια γυναίκα από τις Φιλιππίνες, η οποία θρηνούσε τον θάνατο του παιδιού της.

Ένα λευκό μπαλόνι φεύγει από τη θέση του και παρηγορεί μια μητέρα που μόλις έχασε το γιο της

Το βίντεο δημοσίευσε στο Facebook η Joy Ganda Vibar-Alamares και παρουσιάζει κάτι που συνέβη κατά τη διάρκεια της κηδείας του παιδιού της.

Τι συνέβη;

Η μητέρα κάθεται σε ένα από τα καθίσματα της πρώτης σειράς και στο βάθος φαίνεται το φέρετρο. Πάνω στο φέρετρο η οικογένεια έχει δέσει αρκετά λευκά μπαλόνια.

Και εκεί που νομίζεις ότι τίποτα ασυνήθιστο δεν μπορεί να συμβεί, ένα μπαλόνι φεύγει από την θέση του και πετάει προς την θλιμμένη μητέρα.

Την πλησιάζει, αλλά δεν την προσπερνάει. Πετάει γύρω της και “κάθεται” στον αριστερό της ώμο. Σαν να προσπαθεί να την παρηγορήσει. Να της δώσει κουράγιο.

Στις Φιλιππίνες τα μπαλόνια αντιπροσωπεύουν την αγνότητα της παιδικής ηλικίας. Αλλά και το λευκό ως χρώμα συμβολίζει την καθαρότητα.

Τα τελευταία χρόνια στις Φιλιππίνες τα λευκά μπαλόνια χρησιμοποιούνται ως σύμβολο της θλίψης και για αυτό επιλέχθηκαν να σκεπάσουν το φέρετρο του χαμένου αγοριού.

Η λογική εξήγηση είναι ότι το μπαλόνι κινήθηκε και στάθηκε στον ώμο της μητέρας λόγω έλλειψης αερίου στο εσωτερικό του. Η μητέρα πάλι υποστηρίζει ότι ήταν το πνεύμα του παιδιού της που με αυτό τον τρόπο προσπάθησε να την παρηγορήσει.

Ότι και αν συνέβη πραγματικά, σημασία έχει ότι αυτό το μπαλόνι, με το ταξίδι του, πρόσφερε έστω και για λίγο, λίγη χαρά στην πονεμένη μητέρα.

Παρακολουθήστε το βίντεο: