Η 6χρονη Τζανίγια Λούις έβγαινε από ένα πολυκατάστημα παρέα με τη μαμά της, στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, όταν παρατήρησε έναν άντρα που έκλαιγε.

Χωρίς να διστάσει, τον πλησίασε και του είπε:

«Γεια σας κύριε. Να είστε χαρούμενος. Είναι μια ωραία ημέρα σήμερα και δεν βρέχει”.

Η μητέρα της Τζανίγια συγκινήθηκε τόσο με αυτό που έκανε η κόρη της στη συνέχεια, που αποφάσισε να το μοιραστεί με τους φίλους της στο Facebook.
Ένα παιδί είδε έναν άνδρα να κλαίει στο δρόμο. Αυτό που έκανε στη συνέχεια θα σας πείσει ότι υπάρχει ελπίδα για την ανθρωπότητα
“Καθώς φεύγαμε από ένα κατάστημα σήμερα, η κόρη μου έκανε κάτι που με έβαλε πραγματικά σε σκέψεις.

Υπήρχε ένας άντρας εκεί που κάθονταν και έκλαιγε. Η κόρη μου τον είδε και με ρώτησε: “Είδες αυτόν τον άνθρωπο που κλαίει; Έχει κάποιο πρόβλημα;”

Της απάντησα ναι και ότι δεν ήμουν σίγουρη για το λόγο που κλαίει. Ίσως απλά να είναι λυπημένος…

Μου είπε: «Μπορεί να ζεσταίνεται και να διψάει”.

Περπάτησε προς το μέρος του και του είπε: «Γεια σας κύριε. Να είστε χαρούμενος. Είναι μια ωραία ημέρα σήμερα και δεν βρέχει. Μήπως ζεσταίνεστε; Γιατί δεν πάτε σπίτι σας; Το μέρος που κάθεστε είναι πολύ βρώμικο”.

Εκείνος της απάντησε ότι δεν έχει σπίτι και ότι θα είναι εντάξει.

Η κόρη μου τον κοίταξε με το πιο θλιμμένο πρόσωπο που έχω δει ποτέ και του είπε: “Ώστε αυτό σημαίνει να είσαι άστεγος.. Εσείς δεν έχετε καθόλου φαγητό επειδή δεν έχετε ψυγείο».

Του έδωσε μερικά δολάρια από την τσάντα της και το αναψυκτικό που κρατούσε και του είπε:

«Σας παρακαλώ πηγαίνετε να φάτε κάτι. Θα με κάνετε πολύ ευτυχισμένη. Εμένα μου αρέσει πολύ να τρώω στα McDonald’s. Ίσως πρέπει να πάτε εκεί”.

Θα μπορούσα να πω ότι του έφτιαξε τη μέρα του. Μόλις είδαν αυτό που έκανε η κόρη μου, άλλα δυο άτομα τον πλησίασαν και του έδωσαν και αυτοί λίγα χρήματα.

Μόλις έφυγαν, μίλησα μαζί του και μου είπε ότι έχασε όλα του τα υπάρχοντα όταν το τρέιλερ που ζούσε πήρε φωτιά. Τότε έχασε και τη γυναίκα του.

Ένιωσα λύπη για αυτόν. Η ιστορία του μου ράγισε την καρδιά. Αλλά σήμερα το πρωί ένα εξάχρονο του έδωσε λίγη χαρά και αυτό με έκανε και μένα πολύ χαρούμενη. Ένα 6χρονο έδωσε το παράδειγμα. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Τα παιδιά δεν βλέπουν το χρώμα και αυτό ακριβώς θα έπρεπε να κάνουν και οι μεγάλοι. Δεν είναι απλά μια σκέψη το ότι τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Είναι γεγονός. Ένα γεγονός που μου δίνει λίγη περισσότερη ελπίδα για αυτόν τον κόσμο”.

Πολλοί άνθρωποι σήμερα είναι άστεγοι. Όχι επειδή βαριούνται ή δεν θέλουν να εργαστούν αλλά επειδή στη ζωή τους αντιμετώπισαν άσχημες, ανίκητες δυσκολίες.

Μπορούμε όλοι να μάθουμε λίγα πράγματα για τη συμπόνια από αυτό το μικρό κορίτσι με την τεράστια καρδιά.