Ένα προβληματικό παιδί καταλήγει σε μια καινούργια ανάδοχη οικογένεια. Δείτε ποιος έρχεται στην πόρτα
Advertisement

Τα παιδιά που καταλήγουν σε ανάδοχες οικογένειες τις περισσότερες φορές νιώθουν μέσα τους θυμό, αγανάκτηση και πέφτουν σε κατάθλιψη.

Ως εκ τούτου, πολλοί ανάδοχοι γονείς δυσκολεύονται να τα διαχειριστούν σωστά, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα και αδιέξοδα. Το παιδί φεύγει από αυτή την οικογένεια και καταλήγει στην επόμενη, και μετά στην επόμενη.. Πρόκειται για μια πορεία που σπάνια έχει ευτυχισμένο τέλος. Και τα παιδιά μεγαλώνουν δυστυχισμένα ψάχνοντας από σπίτι σε σπίτι, την αγάπη, τη ζεστασιά και την τρυφερότητα.

Advertisement

Αυτή η πρωτοποριακή ταινία μικρού μήκους από τον Nathaniel Matanick ονομάζεται “ReMoved” και ακολουθεί την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που το παίρνουν από το δυσλειτουργικό σπίτι του, και το στέλνουν σε ανάδοχες οικογένειες.
Ένα προβληματικό παιδί καταλήγει σε μια καινούργια ανάδοχη οικογένεια. Δείτε ποιος έρχεται στην πόρτα
Η ταινία αν και θλιβερή σε σαγηνεύει.

Η Santa Barbara Independent έγραψε: «Είναι αδύνατο να κατανοήσουμε πλήρως τη ζωή και τα συναισθήματα ενός παιδιού που καταλήγει στο σύστημα ανάδοχης φροντίδας, αλλά αυτή η σύντομη αφηγηματική ταινία παρουσιάζει ότι συμβαίνει με τρόπο ποιητικό, με μερικές πινελιές φόβου, θυμού, θλίψης αλλά και με λίγη ελπίδα”.

Το μικρό κορίτσι που ονομάζεται Ζωή, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τις καταχρηστικές σχέσεις και το αίσθημα της απομόνωσης. Στην αρχή βλέπει τον πατέρα της να κακοποιεί τη μητέρα της. Όταν οι αστυνομικοί έρχονται για να τον συλλάβουν, το μοναδικό που ενδιαφέρει τη μητέρα της είναι να προσπαθήσει να τον φέρει πίσω.

Η Ζωή αφήνεται στη μοίρα της. Πρέπει η ίδια να φροντίσει τον εαυτό της.

Η μια ανάδοχη οικογένεια ακολουθεί την άλλη και κανείς δεν φαίνεται να καταλαβαίνει. Και εκεί που η η Ζωή είναι έτοιμη να χάσει κάθε ελπίδα, κάτι συμβαίνει. Μια απροσδόκητη τροπή.

Μια τροπή που θα σας συγκινήσει..

Μπορείτε να επιλέξετε την εμφάνιση ελληνικών υποτίτλων με το κουμπί ακριβώς αριστερά από τις ρυθμίσεις του βίντεο.

 

Advertisement