Φωτογραφία: Ρίτσα Λίτσα
Advertisement

Κάθε Μάρτιο συμβαίνει ένα φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο. Είναι εκείνη η περίοδος του χρόνου που ανθίζουν οι ροδακινιές και “βάφουν” ροζ τον κάμπο της Βέροιας.

Εκατοντάδες επισκέπτες σπεύδουν στην περιοχή κάθε χρόνο για να θαυμάσουν το πανέμορφο τοπίο, ενώ πληθώρα δράσεων, όπως πεζοπορία και ποδηλατάδα, διοργανώνει ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας.

Ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται σε μια απέραντη ροζ θάλασσα, από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές!

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο Ηρόδοτος αναφέρει πως σε αυτά τα μέρη βρίσκονταν οι περίφημοι «Κήποι του Μίδα».

Advertisement
depositphotos

Στις παραδόσεις της Ανατολής, η ροδακινιά θεωρείται “το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου” που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά.

depositphotos

Το παραμυθένιο σκηνικό, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, θυμίζει Ιαπωνία και τις ανθισμένες κερασιές στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα θεάματα της χώρας, ιδιαίτερα δημοφιλές στους Ιάπωνες.

Τα άνθη της ροδακινιάς, συμβολίζουν την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα, ενώ έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης μεγάλων ζωγράφων, όπως ο Van Gogh ενώ έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης μεγάλων ζωγράφων, όπως ο Van Gogh.

depositphotos

Έλληνες αλλά και ξένοι επισκέπτες, έρχονται στην περιοχή για να δραπετεύσουν για λίγο από την καθημερινότητά τους και να γίνουν και αυτοί μέρος του ροζ πίνακα που δημιουργεί η μαγεία της φύσης, με τις ανθισμένες ροδακινιές να εκτείνονται σε περισσότερα από 170.000 στρέμματα.

Δείτε ομορφιά..

depositphotos
By Giannis Papanikos shutterstock
depositphotos

Παρακολουθήστε το αφιέρωμα της ΕΡΤ

Οι 50 Αποχρώσεις του Ροζ στον Κάμπο της Βέροιας

Advertisement