Ένα 17χρονο αγόρι πήγε στο σπίτι του οδηγώντας μια Πόρσε. Αλλά το που τη βρήκε είναι που έχει σημασία.
Advertisement

Ένα 17χρονο αγόρι που έκανε deliviry για λίγες ώρες τα καλοκαίρια σε μια πιτσαρία, πήγε ένα βράδυ στο σπίτι του οδηγώντας μια Πόρσε.

Ένα 17χρονο αγόρι πήγε στο σπίτι του οδηγώντας μια Πόρσε. Αλλά το που τη βρήκε είναι που έχει σημασία.

Advertisement

Οι γονείς του μόλις είδαν το αυτοκίνητο, όπως ήταν πολύ φυσικό, άρχισαν να του φωνάζουν:

“Που το βρήκες αυτό το αυτοκίνητο; Ποιος σου το έδωσε; Μήπως το έκλεψες;”

Το αγόρι με πολύ ήρεμη φωνή τους απάντησε: “Το αγόρασα σήμερα.”

“Με τι χρήματα; Που τα βρήκες τα χρήματα; Τι έκανες;” του φώναξε η μαμά του.

“Δεν χρειάστηκε να πληρώσω πολλά χρήματα. Απλά έκανα μια πολύ καλή συμφωνία. Για να καταλάβετε, το αυτοκίνητο μου κόστισε μόνο 20 ευρώ! Δείτε το! Δεν είναι τέλειο;”

Οι γονείς του δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτά που άκουγαν! Νόμιζαν ότι τους έλεγε ψέματα.

“Και ποιος θα μπορούσε να πουλήσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο σε ένα παιδί για 20 ευρώ; Μας κοροϊδεύεις;”

“Μια γυναίκα που τηλεφώνησε για πίτσα”, τους απάντησε το αγόρι.

“Για πες μας το όνομα της σε παρακαλώ;» τον ρώτησε η μαμά του.

«Δεν ξέρω το όνομά της. Μόλις μετακόμισε στη γειτονιά. Πήγα σπίτι της για να της παραδώσω τη πίτσα που παρήγγειλε και λίγο πριν φύγω με ρώτησε αν θα ήθελα να αγοράσω μια Πόρσε για 20 ευρώ”.

“Θεέ μου”, αναστέναξε η μαμά. «Το παιδί μας μάλλον έπεσε πάνω σε μια τρελή. Ποιος ξέρει τι θα κάνει αυτή η γυναίκα μετά. Πάμε αμέσως τώρα στο σπίτι της να δούμε τι συμβαίνει”.

Σε μερικά λεπτά ο πατέρας και η μητέρα του αγοριού έβγαιναν από την πόρτα και κατευθύνονταν προς την αυλή της άγνωστης γυναίκας.

Όταν έφτασαν στο σπίτι της είδαν με έκπληξη την άγνωστη γυναίκα να σκαλίζει ήρεμη τον κήπο της.

Την πλησίασαν για να της ζητήσουν εξηγήσεις.

“Είμαι ο πατέρας του παιδιού που μόλις του πουλήσατε ένα σπορ αυτοκίνητο για 20 ευρώ”, της είπε ο πατέρας. “Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι συμβαίνει;”

“Λοιπόν”, του απάντησε η γυναίκα συνεχίζοντας ατάραχη να σκαλίζει τον κήπο της. “Σήμερα το πρωί μου τηλεφώνησε ο σύζυγός μου. Νόμιζα ότι ήταν σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Αθήνα, αλλά τελικά έχει πάει στη Κρήτη με τη γραμματέα του και από ότι φαίνεται, δεν έχει σκοπό να επιστρέψει”.

“Λυπάμαι, αλλά αυτό τι σχέση έχει με την Πόρσε που πουλήσατε για 20 ευρώ στον γιο μας;” την ρώτησε η μητέρα του αγοριού,

Η καινούργια γειτόνισσα σταμάτησε να σκαλίζει το παρτέρι της, σήκωσε για πρώτη φορά το κεφάλι της, τους κοίταξε και τους είπε χαμογελαστή:

“Λοιπόν, στο τηλέφωνο ο σύζυγός μου, μου ζήτησε να πουλήσω τη Πόρσε του και να του στείλω τα χρήματα.  Έτσι και εγώ έκανα αυτό ακριβώς που μου ζήτησε!”

Advertisement