Έφτιαξαν το δικό τους κάστρο!

Ένα ζευγάρι συνταξιούχων από τα προάστια της Ρωσίας εργάστηκαν για 16 χρόνια και τελικά κατάφεραν να μετατρέψουν ένα συνηθισμένο σπίτι σε ένα παραμυθένιο κάστρο, χρησιμοποιώντας μόνο ως υλικά σκουπίδια που βρήκαν στο δρόμο αλλά και σε κοντινό σκουπιδότοπο.

Έφτιαξαν το δικό τους κάστρο!

Μπορεί να είναι συνταξιούχοι, αλλά ο Alexey και η Βαλεντίνα Krivov δεν θεωρούν τους εαυτούς τους αρκετά γέρους για παραμύθια. Το χαριτωμένο ζευγάρι δεν ήθελε να γεράσουν στο γκρι και συνηθισμένο σπίτι τους και δεδομένου ότι δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν ένα κάστρο αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους!

Έφτιαξαν το δικό τους κάστρο!

Ο Alexey εργάστηκε στις κατασκευές για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και αυτό του έδωσε την εμπειρία να κάνει τον σχεδιασμό και προχωρήσει στο χτίσιμο. Αντίθετα η Βαλεντίνα είχε εμπειρία ως διακοσμήτρια. Άρχισαν τις εργασίες για το αρχιτεκτονικό τους θαύμα το 1995, συγκεντρώνοντας ότι υλικά χρειάζονταν από τους δρόμους. Όταν το κάστρο άρχισε να παίρνει μορφή βρήκαν και συμμάχους στον αγώνα τους στα πρόσωπα των γειτόνων τους που προθυμοποιήθηκαν να τους βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούσαν.

Έφτιαξαν το δικό τους κάστρο!

16 χρόνια μετά, το κάστρο του Artyom ήταν έτοιμο. Έχει μια όμορφη αυλή με επένδυση από χρωματιστά πλακάκια, παραδοσιακό στυλ και πυργίσκους, και σίγουρα δεν μοιάζει με κάτι που χτίστηκε από σκουπίδια. Συγκάτοικοι για τα υπόλοιπα ευτυχισμένα χρόνια της ζωής τους θα είναι οι 14 γάτες και τα 3 σκυλιά.

Έφτιαξαν το δικό τους κάστρο!

 

Έφτιαξαν το δικό τους κάστρο!