Έφτιαξε μια απίθανη καλύβα στο δάσος χρησιμοποιώντας μόνο χώμα, ξύλα και πέτρες!
Advertisement

Στην εποχή μας είναι σπάνιο να βρεις ανθρώπους που έχουν τη γνώση και τις δεξιότητες να επιβιώσουν στο δάσος χωρίς καθόλου εργαλεία.. Ίσως αυτό συμβαίνει επειδή θεωρούμε ότι οι πιθανότητες να χρειαστούμε κάποτε αυτές τς δεξιότητες είναι μηδαμινές. Ίσως πάλι να θεωρούμε ότι ο τρόπος ζωή μας δεδομένα δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε κάποιον που έχει αυτές τις δεξιότητες και τις χρησιμοποιεί για να χτίσει ένα εκπληκτικό καταφύγιο μέσα στο δάσος. Για να το πετύχει χρησιμοποιεί μόνο ότι βρίσκει γύρω του: Χώμα, δέντρα, πέτρες.
Έφτιαξε μια απίθανη καλύβα στο δάσος χρησιμοποιώντας μόνο χώμα, ξύλα και πέτρες!
Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από ότι μπορείτε να φανταστείτε. Στο τέλος του βίντεο θα δείτε ότι το μοναδικό καταφύγιο του άντρα έχει και.. τζάκι!

Advertisement

Ο ίδιος ο άντρας περιγράφει:

“Έφτιαξα αυτή τη καλύβα στο δάσος, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά και πρωτόγονα εργαλεία. Η καλύβα έχει 2 μέτρα πλάτος και 2 μέτρα μήκος, τα πλευρικά τοιχώματα είναι 1 μέτρο ψηλά και το υψηλότερο σημείο της είναι 2 μέτρα. Το κρεβάτι που έφτιαξα μέσα καταλαμβάνει λίγο λιγότερο από τη μισή καλύβα.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ένα πέτρινο τσεκούρι που έφτιαξα για να κόψω ξύλα, ξύλα για να ανάψω φωτιά, ένα ραβδί για το σκάψιμο και πήλινα αγγεία για τη μεταφορά του νερού”.

Αν μη τι άλλο, απλά απολαύστε την ικανότητα του ανθρώπου να ανταπεξέρχεται κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες..

 

 

Advertisement