Depositphotos
Advertisement

Ένα μίνι αυτοκίνητο ιδανικό για την πόλη που μπορεί να οδηγηθεί νόμιμα από τους κατόχους διπλώματος μοτοποδηλάτου!

Η Citroen έκανε την έκπληξη παρουσιάζοντας το 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο Ami για οδήγηση αποκλειστικά μέσα στον αστικό ιστό. Το Ami είναι ιδανικό για την πόλη, όντας μικρότερο ακόμη και από τα Smart απαλλάσσοντας τον οδηγό του από το καθημερινό άγχος της εύρεσης θέσης στάθμευσης αλλά και της συνεχόμενης αύξησης των καυσίμων. 

depositphotos

Σημειώστε πως μπορεί να οδηγηθεί χωρίς δίπλωμα αυτοκινήτου, ακόμη και από νέους 16 χρονών και πάνω μόνο με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (κατηγορία ΑΜ)

Advertisement

Το Αmi με λίγα λόγια

Μηδενικές εκπομπές CO2

Mε σεβασμό στο περιβάλλον χάρη στην 100% ηλεκτρική λειτουργία οδήγησης, το AMI προσφέρει εύκολη και απεριόριστη πρόσβαση στο κέντρο των πόλεων. Ένας νέος τρόπος μετακίνησης που ανταποκρίνεται στους αστικούς περιορισμούς του σήμερα και του αύριο.

depositphotos

Μηδενικός θόρυβος

Η τεχνολογία της 100% ηλεκτροκίνησης  δίνει στο αυτοκίνητο τη δυνατότητα να κινείται εντελώς αθόρυβα, προσφέροντας έτσι ακόμα περισσότερη άνεση και ηρεμία στους επιβάτες του. 

Χωρίς δίπλωμα αυτοκινήτου 

Είτε δεν έχετε ακόμη δίπλωμα (αν γεννηθήκατε πριν από το 2007), είτε έχετε δίπλωμα AM (εάν γεννηθήκατε το 1988 ή μετά) είτε έχετε δίπλωμα κατηγορίας Β, το AMI είναι για εσάς. Εξασφαλίζει την ευκολία στο χειρισμό του, χάρη στη σταθερότητά του και τη μέγιστη ταχύτητα που φτάνει τα 45χλμ./ώ., το AMI μπορεί να οδηγηθεί από έναν έφηβο καθώς και από νεαρούς ενήλικες που προτιμούν μικρά ταξίδια ή από δυναμικούς ενήλικες. Και σε επαγγελματικό περιβάλλον, το AMI αποτελεί την ιδανική λύση, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια καθημερινών διαδρομών μεταξύ σπιτιού και εργασίας.

depositphotos

Απλό στην οδήγηση 

Πολύ εύκολο στην εκμάθηση, το AMI εξασφαλίζει μια απολύτως ομαλή οδήγηση, καθώς δεν διαθέτει μοχλό ταχυτήτων ή συμπλέκτη. Ο επιλογέας ταχυτήτων έχει μόνο 3 πλήκτρα, D, N και R για εμπρός, νεκρά και όπισθεν αντίστοιχα.

Φόρτιση σε 3 ώρες όπως ένα Smartphone

Απλά συνδέστε το ενσωματωμένο καλώδιο που βρίσκεται στην πόρτα του συνοδηγού, σε μια συμβατική πρίζα, και φορτίστε το AMI σε μόλις 3 ώρες. Όπως το smartphone ή τον υπολογιστή σας.

depositphotos

Το παίρνεις σε 5 λεπτά

Μπορείτε να το κάνετε δικό σας μέσω μιας πρωτοποριακής διαδικασίας που είναι διαθέσιμη στο Επίσημο Δίκτυο Διανομέων της Citroen και η οποία διαρκεί μόλις 5 λεπτά. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το αποκτήσουν και online, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της γαλλικής εταιρείας.

depositphotos

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Με 2,41μ. μήκος, 1,39μ. πλάτος και 1,52μ. ύψος, το AMI αποδεικνύεται εξαιρετικά πρακτικό καταλαμβάνοντας μισή θέση πάρκινγκ! Τα 7,20μ. της διαμέτρου στροφής εξασφαλίζουν στο AMI ευελιξία σε κάθε μανούβρα στην πόλη. Διαθέτει ένα ηλεκτρομοτέρ 8 ίππων στον πίσω άξονα που εξασφαλίζει ανώτερη ταχύτητα 45 χλμ./ώρα, αντλώντας ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 5,5 kWh που χαρίζει αυτονομία 75 χιλιομέτρων.

depositphotos

Συνοψίζοντας..

Το AMI προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα στην οδήγηση χάρη στην θέση των τροχών του. Με τις πλευρικές πόρτες και την κλειστή οροφή, το AMI παρέχει προστασία μεγαλύτερη από αυτή ενός δίκυκλου ή τρίκυκλου οχήματος, χωρίς κίνδυνο ανατροπής. Το AMI υπόσχεται άνετη οδήγηση στην κλειστή και θερμαινόμενη καμπίνα του. Καθισμένοι άνετα στα δύο συμμετρικά καθίσματα τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο, οι επιβάτες, ακόμη και οι ψηλότεροι, απολαμβάνουν μια αληθινή αίσθηση ευρυχωρίας χωρίς ποτέ να περιορίζονται στις κινήσεις τους.

depositphotos

Χάρη στην πανοραμική γυάλινη οροφή του, το AMI προσφέρει πραγματική αίσθηση ευρυχωρίας και φωτεινότητας, που ενισχύεται από το μεγάλο παρμπρίζ, τα πλαϊνά παράθυρα και το πίσω παράθυρο. Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες παρέχουν εξαιρετική ορατότητα τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνοδηγό. 

depositphotos

Δείτε το βίντεο

40+ χλμ. με Citroen Ami – Από τον George Sargiannidis

Advertisement