@Βαγγέλης Ζαβός
Advertisement

Μια μοναδική εμπειρία στο κέντρο της Αθήνας.. Το Dinner in the Sky σας ανεβάζει στον ουρανό, ενώ η νυχτερινή Αθήνα «ζωντανεύει». Το τραπέζι περιστρέφεται αργά για να δείτε την πόλη πανοραμικά την ώρα που η φωτισμένη Ακρόπολη χαρίζει ένα μαγευτικό θέαμα!

Πως θα σας φαινόταν να απολαμβάνετε το φαγητό σας σε απόσταση 50 μέτρων από τη γη. Σίγουρα ακούγεται ριψοκίνδυνο και πρωτοποριακό όμως δεν είχαν την ίδια άποψη οι υπεύθυνοι μιας εταιρίας που υλοποίησαν την ιδέα τους το 2007 στο Βέλγιο.

Advertisement

Έκτοτε ακολούθησαν κι άλλες οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Ρώμη, το Παρίσι, οι Βρυξέλλες, στις οποίες το Dinner in the sky βρήκε φανατικούς υποστηρικτές. Η λειτουργία του είναι πάρα πολύ απλή, ένας γερανός σηκώνει σε ύψος 50 μέτρων αυτή την ειδική πλατφόρμα με την θέα του εστιατορίου να είναι κάτι παραπάνω από μοναδική.

Το Dinner in the Sky δεν μπορεί να φιλοξενήσει άτομα με ύψος μικρότερο από 1,5 μέτρο ενώ υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια του φαγητού. Απλά ρωτάς τον σερβιτόρο και… κατεβαίνεις.

Μάλιστα το περιοδικό «Forbes» το έχει συμπεριλάβει μεταξύ των 10 πιο ασυνήθιστων εστιατορίων στον κόσμο.

  • Δεν υπάρχει dress-code, ωστόσο καλό είναι να φορά κανείς άνετα και ζεστά ρούχα λόγω του ύψους.
  • Απαγορεύεται το κάπνισμα, τόσο λόγω των περιορισμένων κινήσεων (όλοι είναι δεμένοι για λόγους ασφαλείας), όσο και λόγω του αέρα, ο οποίος μπορεί να μεταφέρει την στάχτη στα πιάτα των γύρω σας.
  • Παρά το γεγονός ότι είστε δεμένοι, μπορείτε να απολαύσετε τη θέα ολόκληρης της πόλης από όπου και αν κάθεστε, αφού τα καθίσματα μπορούν να κάνουν στροφή 180 μοιρών!
  • Έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 13814 για την κατασκευή και λειτουργία των ψυχαγωγικών πάρκων και έχει περάσει επιτυχώς όλους τους ελέγχους ασφαλείας σε όλες τις χώρες.
  • Δεν έχει περιορισμό στην ηλικία, αλλά στο ύψος. Οι πελάτες να είναι άνω του 1,50 μ. προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος. Έτσι είναι κατάλληλο και για παιδιά, αρκεί να έχουν ξεπεράσει το συγκεκριμένο όριο.

Που θα το βρείτε: Το Dinner in the Sky λειτουργεί εντός της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Η πρόσβαση ειναι δυνατή απο την είσοδο επί της οδού Ιάκχου. Η στάση του μετρό (Κεραμεικός) βρίσκεται ακριβώς μπροστά απο την είσοδο.

Δείτε τα βίντεο:

Advertisement