rodiaki.gr
Advertisement

Η Αιμιλία Καραγιάννη μόλις στα 17 της χρόνια, έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της από τη σχολή FAS Pilot Academy πέταξε προχτές πλέον μόνη της από το αεροδρόμιο των Μεγάρων και στοχεύει στην απόκτηση του πτυχίου επαγγελματία πιλότου.

Πρόκειται ίσως για τη μοναδική περίπτωση μαθητή που λίγες μέρες μετά τη συμπλήρωση των 17 ετών έφερε σε πέρας αυτή την προσπάθεια με επιτυχία, αφού γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου 2006.

Advertisement

«Έχει τελειώσει τη Δευτέρα Λυκείου, και μαζί με τον πατέρα της -την υποστήριξη του οποίου και έχει- ήρθαν και μας βρήκαν στη σχολή. Έκανε μαθήματα διαδικτυακά με εξειδικευμένους επαγγελματίες εκπαιδευτές κι όταν ολοκληρώθηκαν ανέβηκε στην Αθήνα, ήρθε στα Μέγαρα, έδωσε τις εξετάσεις της και πέρασε τη θεωρία.

rodiaki.gr

Στη συνέχεια ξεκίνησε να πετά από εκεί μαζί με τον εκπαιδευτή της Δημήτρη Κουτσουράκη, που διετέλεσε διοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ρόδου, μέχρι και προχτές που πέταξε μόνη της. Δεν ξέρει μόνο να χειρίζεται καλά το αεροπλάνο αλλά έχει δώσει και πολύ καλά αποτελέσματα και στην τεχνική εκπαίδευση καθώς και στις γραπτές εξετάσεις» δηλώνει στη «Ροδιακή» ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της σχολής Στυλιανός Φανουράκης.

Μάλιστα όπως λέει ο ίδιος, η νεαρή Αιμιλία έχει το χάρισμα. Άλλωστε πήγε στη σχολή αποφασισμένη, κατασταλαγμένη και συνειδητοποιημένη, έχοντας τη στήριξη του πατέρα της Δημήτρη, και δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Όταν ήρθαν να μας βρούνε ήταν σαν να το συζητούσαν χρόνια.

Εγώ πιστεύω ότι στα 19 της θα μπει σε αεροπορική εταιρεία». Τώρα συνεχίζει την εκπαίδευσή της καθώς χρειάζονται άλλες 25 ώρες πτήσεων για ολοκληρώσει και τυπικά τον κύκλο των μαθημάτων της και πρέπει να τελειώσει και το λύκειο ώστε να μπορέσει να προχωρήσει και να πάρει πια το πτυχίο του επαγγελματία πιλότου.

Σύμφωνα με τον κ. Φανουράκη τα θεωρητικά μαθήματα έγιναν εξ αποστάσεως μέσα στη σχολική περίοδο και η Αιμιλία κατάφερε μέσα σε τέσσερις μήνες να ολοκληρώσει την εκπαίδευση. Ανέβηκε στην Αθήνα μόλις έκλεισε το σχολείο της, κι άρχισε να πετά από τα Μέγαρα, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει και θα επιστρέψει στη Ρόδο λίγο πριν ανοίξουν και πάλι τα σχολεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλοι δύο μαθητές της σχολής -από τη Ρόδο επίσης- πήραν πτυχίο επαγγελματία πιλότου αλλά πιο γρήγορα και σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία από την Αιμιλία και δραστηριοποιούνται ήδη σε μεγάλη αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας. Σ’ αντίθεση με την Αιμιλία που ξεκίνησε την εκπαίδευσή της πριν τελειώσει το σχολείο.

Όπως επισημαίνει με την ευκαιρία ο κ. Φανουράκης, το αεροπλάνο με το οποίο πέταξε η 17χρονη συμπατριώτισσά μας έχει το όνομα «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» και φέρει τον Κολοσσό στην ουρά του, το έμβλημα της σχολής. Ο ίδιος αισθάνεται ικανοποιημένος και υπερήφανος και υπογραμμίζει ότι η σχολή ξεκίνησε από τη Ρόδο, πριν από πολλά χρόνια.

rodiaki.gr

Η έδρα της είναι στη Ρόδο, διαθέτει χώρους στο αεροδρόμιο και ίσως να επιστρέψει και ένα κομμάτι του πτητικού της έργου στο νησί ενώ λειτουργεί με δύο παραρτήματα στο Μαρκόπουλο και στα Μέγαρα όπου βρίσκονται και τα 6 αεροπλάνα της.

Μάλιστα σε σχετικό σχόλιό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής: «Αιμιλία Καραγιάννη από τη Ρόδο μας γεννηθείσα 14/07/2006 δηλαδή μόλις 17 χρόνων και 20 ημερών φόρεσε επάξια την χρυσή πουλάδα με τον κολοσσό της Ρόδου και τα διπλά σιρίτια στους ώμους της!

Πετώντας σήμερα το πρώτο της SOLO δηλαδή ΜΟΝΗ της με το αεροπλάνο της FAS Pilot Academy «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» έκανε τον πατέρα της, τον εκπαιδευτή της Δημήτριο Κουτσουράκη και όλους εμάς στη FAS Pilot Academy, υπερήφανους! Αιμιλία συγχαρητήρια… συνέχισε το ATPL(Α) είναι δικό σου! Πάντα με χαμόγελο και επαγγελματισμό κι ας είσαι μόνο 17 χρονών!»

Advertisement