Σκέψεις

Αλβανός Ιστορικός: Οι θεοί του Ολύμπου ήταν Αλβανοί

advertisement

Αλβανός που συστήνεται ως… ιστορικός, γνωστός για τα ανθελληνικά του αισθήματα και για την συνεργασία του με την αλβανική αστυνομία για την δίωξη Βορειοηπειρωτών που ζουν στις πατρογονικές τους εστίες, κυκλοφόρησε στην αγγλική γλώσσα το βιβλίο «Arvanites the Founders of Modern Greece (Myths of the Greek Historiography).

Πρόκειται για τον Arben Llalla που ζει μόνιμα στο Τέτοβο και ανήκει στην κατηγορία των Αλβανών ιστορικών που θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν καριέρα γράφοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε σε 500 αντίτυπα στην αγγλική γλώσσα και έχει χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας που έχει διδακτορικό στην παραχάραξη της ιστορίας, της ΠΓΔΜ.

Το βιβλίο δείχνει με προπαγανδιστική διάθεση την ίδρυση του ελληνικού κράτους από το αρβανίτικο στοιχείο, το οποίο καθορίζει ως αλβανικό.

Η εθνικιστική θέση του συγγραφέα φθάνει και στα άκρα που δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να αμφισβητήσει πολλά από αυτά που αναγράφονται ως αυθαιρεσίες.

advertisement

Συγκεκριμένα σημειώνει ότι και οι Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου ήταν …Αλβανοί, προσπαθώντας να δείξει ότι οι ρίζες των Αλβανών ήταν από την ..προϊστορική εποχή στην Ελλάδα.

Απόσπασμα από το βιβλίο:

«Είναι της άποψης ότι οι αλβανικές ρίζες στην Ελλάδα χρονολογούνται από παλαιότερη περίοδο, δηλαδή από την αρχαιότητα. Μελετώντας την παλιά γλώσσα των έργων του Ομήρου, Ιλιάδα και “Οδύσσεια”, θα συναντήσουν καθαρά αλβανικές λέξεις.

Για παράδειγμα, τα ονόματα των θεών του Ολύμπου εξηγούνται μόνο στα Αλβανικά.

Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, η θεωρία αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι έννοια πολλών ονομάτων των αρχαίων θεών μπορεί να εξηγηθεί μόνο στην αλβανική γλώσσα. Το όνομα του Δία, της Νέμεσης και της Ρέας προέρχονται από τις λέξεις «zë», «nëmë» και «re» (φωνή, μητέρα, σύννεφο), κάτι που σε κάνει να πιστεύεις ότι οι Αρβανίτες ήταν πάντα εκεί στην αρχαία Ελλάδα».

Εμείς έχουμε να προτείνουμε στον συγγραφέα και κάποια άλλα θέματα για τα μελλοντικά του βιβλία. Ιστορικές αλήθειες που η νέα τάξη πραγμάτων μας κρύβει όπως:

-Ο Τυραννοσαυρος καταγόταν απ’ τα Τίρανα

-Η τρύπα του όζοντος είναι αλβανική

-Arben o Αλβανός Homosapien

-Ο κήπος της ΕΔΕΜ βρισκόταν στο Ελμπασάν.

Ποιος είναι ο  Arben Llalla

Ο Arben Llalla γεννήθηκε το 1972 στο Ελμπασάν της Αλβανίας. Τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο στην πατρίδα του. Από το 1993 έως το 2004 έζησε κι εργάστηκε στην Ελλάδα. Από το 1997 εργαζόταν ως δημοσιογράφος σε πολλές αλβανικές εφημερίδες και περιοδικά σε όλο τον κόσμο.
Από το 1998 άρχισε να συνεργάζεται με την Ελληνική Ένωση Αρβανιτών για τις Ιστορικές Σπουδές. Είχε στενή συνεργασία με τον μελετητή και συγγραφέα Αριστείδη Κόλλια.
Από το 2000 άρχισε να δημοσιεύει τις πρώτες μελέτες για τη ζωή και τον πολιτισμό των ελλήνων αρβανιτών. Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει σε αλβανικά περιοδικά και εφημερίδες πάνω από πενήντα ιστορικά επιστημονικά έργα για τους αρβανίτες, ιδιαίτερα από την ίδρυση του ελληνικού κράτους κι έπειτα.
Το 1998 ίδρυσε το «Φόρουμ Αλβανών Μεταναστών» – Παράρτημα Θεσσαλονίκης. Το 2000 εκλέχτηκε Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου «Αλβανών Θεσσαλονίκης».
Είναι πτυχιούχος Ιστορίας του Tetovo State University. Μιλάει ιταλικά κι ελληνικά. Από το 2004 ζει στο Τέτοβο κι από το 2013 εργάζεται ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος.

Με πληροφορίες από echedoros-a.gr

advertisement
Back to top button