Αναρωτιέστε γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο; Ίσως αυτή να είναι η εξήγηση..
Advertisement

Η μαμά και ο μπαμπάς κάθονταν στον καναπέ και παρακολουθούσαν τηλεόραση. Ξαφνικά η μαμά σηκώθηκε, φίλησε τον σύζυγό της και του είπε:

«Είμαι κουρασμένη και έχει πάει αργά. Σε αφήνω. Πάω για ύπνο”.
Αναρωτιέστε γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο; Ίσως αυτή να είναι η εξήγηση..
Πήγε στην κουζίνα να φτιάξει σάντουιτς για να έχουν κολατσιό τα παιδιά στο σχολείο, έπλυνε τα τελευταία πιάτα, έβγαλε κρέας από την κατάψυξη για να μαγειρέψει την επόμενη μέρα, έριξε μια ματιά στο ψυγείο αν έχει μείνει γάλα, γέμισε το μισοάδειο μπολ με ζάχαρη, μάζεψε τα κουτάλια και τα ποτήρια από το τραπέζι και έβαλε καφέ στη καφετιέρα για να έχει έτοιμο το πρωί.

Advertisement

Στη συνέχεια, έριξε μερικά βρεγμένα ρούχα στο στεγνωτήριο, έβαλε ένα νέο πλυντήριο για να είναι έτοιμα τα ρούχα για άπλωμα μέχρι το πρωί, σιδέρωσε το πουκάμισο του άντρα της που θα έβαζε την επόμενη μέρα και έραψε ένα χαλαρό κουμπί. Μάζεψε τις σκορπισμένες εφημερίδες από το πάτωμα, πήρε τα κομμάτια του παζλ που είχαν απομείνει στο τραπέζι και έβαλε τον τηλεφωνικό κατάλογο και πάλι πίσω στο συρτάρι.

Μετά πότισε τα φυτά, έβγαλε τα σκουπίδια και κρέμασε μια πετσέτα για να στεγνώσει. Στάθηκε για λίγο για να σκεφτεί αν όλα είναι εντάξει, τέντωσε τα χέρια της, χασμουρήθηκε και κατευθύνθηκε προς την κρεβατοκάμαρα.

Πριν φτάσει, σταμάτησε για λίγο στο γραφείο και έγραψε ένα σημείωμα στο δάσκαλο, έβγαλε λίγα μετρητά για την εκδρομή του μεγάλου παιδιού, σήκωσε ένα πεσμένο βιβλίο κάτω από την καρέκλα και το τοποθέτησε στη βιβλιοθήκη.

Έκατσε στη καρέκλα του γραφείου, έγραψε μια κάρτα γενεθλίων για την αδερφή του συζύγου της και σημείωσε σε ένα μικρό χαρτί μια λίστα με ψώνια που χρειάζεται να αγοράσει την επόμενη μέρα. Στη συνέχεια πήρε τη λίστα και την έβαλε στο πορτοφόλι της για να μην την ξεχάσει.

Έπειτα πήγε στο μπάνιο για να ετοιμαστεί για ύπνο. Έπλυνε το πρόσωπο της, έβαλε ενυδατική κρέμα και βούρτσισε τα δόντια της.

Τότε άκουσε τη φωνή του συζύγου της: “Νόμιζα ότι θα πήγαινες για ύπνο”.

«Πάω τώρα», του απάντησε.

Έβαλε λίγο νερό στο πιάτο του σκύλου και έβγαλε τη γάτα έξω. Τσέκαρε αν οι πόρτες και τα παράθυρα είναι όλα καλά κλειστά. Πήγε στα δωμάτια των παιδιών για να δει αν είναι καλά, κρέμασε ένα πουκάμισο, έριξε μερικές βρώμικες κάλτσες στο καλάθι με τα άπλυτα και είχε μια σύντομη συνομιλία με το ένα από τα παιδιά της που ανησυχούσε για το αυριανό διαγώνισμα.

Όταν πήγε στο δωμάτιο της έβγαλε μερικά ρούχα και ένα ζευγάρι παπούτσια να έχει έτοιμα για την επόμενη μέρα, πρόσθεσε μερικά πράγματα που θυμήθηκε στη λίστα του σουπερμάρκετ, φόρεσε τη πυτζάμα της και τη στιγμή που ήταν έτοιμη να ξαπλώσει στο κρεβάτι άκουσε τη φωνή του άντρα της:

“Τελικά και εγώ νύσταξα. Κλείνω την τηλεόραση και έρχομαι για ύπνο”. Και το έκανε.

Αναρωτιέστε γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο; Ίσως γιατί ακολουθούν πάντα τη μακρύτερη διαδρομή..

Advertisement