Αυτή είναι η βασική διαφορά ενός άντρα και μιας γυναίκας. Ένα.. κουτί!
Advertisement

Αυτός είναι ο Μάρκ Γκάνγκορ, ένας από τους πιο περιζήτητους ομιλητές σχετικά με το γάμο και την οικογένεια στις ΗΠΑ. Είναι επίσης πάστορας αλλά και ένας άντρας με καταπληκτικό χιούμορ.

Σε ένα σεμινάριο του με τίτλο “Laugh Your Way to a Better Marriage®” ο Μάρκ διερευνά τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών. Σύμφωνα με τον ίδιο:

Advertisement

“Οι γυναίκες είναι πολύ πιο περίπλοκες από τους άνδρες. Οι άνδρες είναι πάρα πολύ απλοί. Και ξέρετε γιατί; Γιατί οι εγκέφαλοι τους είναι πολύ διαφορετικοί.

Για αρχή θα ξεκινήσω με τους άνδρες. Οι εγκέφαλοι των ανδρών είναι πολύ μοναδικοί. Οι περισσότερες γυναίκες δεν συνειδητοποιούν ότι όταν κάνουμε έρωτα ή όταν παρακολουθούμε ένα αγώνα, στον εγκέφαλο μας υπάρχουν πολλά μικρά κουτιά. Έχουμε ένα κουτί για τα πάντα.

Έχουμε ένα κουτί για το αυτοκίνητο, έχουμε ένα κουτί για τα χρήματα, έχουμε ένα κουτί για την εργασία, έχουμε ένα κουτί για την σύντροφο μας, έχουμε ένα κουτί για τα παιδιά, έχουμε ένα κουτί για τη μητέρα της συντρόφου μας κάπου στο υπόγειο.

Γενικά έχουμε παντού στον εγκέφαλο μας κουτιά. Και ο κανόνας είναι: τα κουτιά δεν τα αγγίζουμε. Όταν ένας άντρας θέλει να ασχοληθεί με ένα συγκεκριμένο θέμα, πάει στο σημείο του εγκεφάλου με τα κουτιά, τραβάει το κατάλληλο κουτί, το ανοίγει και ασχολείται μόνο με ότι υπάρχει μέσα σε αυτό. Στη συνέχεια το κλείνει και το τοποθετεί πάλι στη θέση του, προσεκτικά ώστε να μην αγγίξει τα υπόλοιπα κουτιά.

Τώρα το μυαλό των γυναικών είναι πολύ διαφορετικό. Οι εγκέφαλοι των γυναικών έχουν κατασκευαστεί με μια μεγάλη μπάλα από σύρμα. Όλα συνδέονται με όλα.

Τα χρήματα συνδέονται με το αυτοκίνητο, το αυτοκίνητο συνδέεται με τη δουλειά και τα παιδιά συνδέονται με τη μητέρα τους. Όλα είναι συνδεδεμένα. Είναι σαν το Διαδίκτυο και όλα οδηγούνται από την ενέργεια που ονομάζουμε συναίσθημα. Αυτή η σύνδεση είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες έχουν την τάση να θυμούνται… τα πάντα.

Διότι, αν πάρετε ένα συμβάν και το συνδέσετε με κάποιο συναίσθημα θα μπορείτε να το θυμάστε για πάντα.

Το ίδιο συμβαίνει και στους άνδρες αλλά και όχι τόσο συχνά γιατί ειλικρινά… δεν τους ενδιαφέρει. Οι γυναίκες τείνουν να ενδιαφέρονται για τα πάντα και αυτό είναι κάτι που το λατρεύουν.

Τώρα, οι άνδρες έχουμε ένα κουτί στο μυαλό μας που οι περισσότερες γυναίκες δεν το γνωρίζουν. Το συγκεκριμένο κουτί δε έχει τίποτα μέσα του για αυτό και το ονομάζουμε “το κουτί με το τίποτα”.

Από όλα τα κουτιά στο μυαλό ενός άντρα το “κουτί με το τίποτα” είναι το αγαπημένο του. Με την πρώτη ευκαιρία που θα βρει ένας άντρας θα πάει να ανοίξει το συγκεκριμένο κουτί. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ένας άντρας μπορεί να κάνει κάτι που μοιάζει εγκεφαλικά νεκρό για ώρες. Όπως το ψάρεμα για παράδειγμα.

Στις μέρες μας υπήρξαν έρευνες που κατάφεραν να το μετρήσουν αυτό. Πριν λίγα χρόνια το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία, έκανε μια μελέτη και ανακάλυψε ότι οι άνδρες έχουν την ικανότητα να σκέφτονται για ώρες το απόλυτο τίποτα, και παρόλα αυτά να εξακολουθούν να αναπνέουν.

Οι γυναίκες αυτό δεν μπορούν να το κάνουν. Το μυαλό τους δεν σταματά ποτέ. Και τρελαίνονται επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν το “κουτί με το τίποτα”. Γιατί τίποτα δεν μπορεί να ενοχλήσει περισσότερο μια γυναίκα από το να βλέπει τον άντρα της να μην κάνει απολύτως.. τίποτα!”

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

Advertisement