Αυτή είναι η πιο όμορφη γειτονιά της Φλωρεντίας

Διασχίστε τον ποταμό Άρνο και περάστε στην αριστερή όχθη για να ανακαλύψετε την αληθινή Φλωρεντία του παρελθόντος στη συνοικία Oltrarno (σημαίνει “πέρα από τον Arno”).

Αυτή είναι η πιο όμορφη γειτονιά της Φλωρεντίας
Εδώ, ελάχιστα έχουν αλλάξει τα τελευταία 500 χρόνια. Φούρνοι, κουρεία, hostels, διαμερίσματα καλλιτεχνών και αναγεννησιακοί κήποι συνυπάρχουν στη γειτονιά όπου κατά τον 12ο και 13ο αιώνα έχτιζαν οι ευγενείς και οι πλούσιοι έμποροι τα palazzi τους.

Είναι πολύ ωραία εμπειρία να περάσετε έστω και έξω από το κατάστημα παπουτσιών και δερμάτινων ειδών του Stefano Bemer που μοιάζει με μουσείο υποδηματοποιίας.

Αυτή είναι η πιο όμορφη γειτονιά της Φλωρεντίας

Εμείς σας προτείνουμε να πάρετε τουλάχιστον ένα γεύμα στην γειτονιά (Via San Niccolo 2, stefanobemer.com).

Το ‘O Munaciello είναι το εστιατόριο που οι ντόπιοι κρατούν για τον εαυτό τους. Διαθέτει μια χαμηλοτάβανη σάλα με χαμηλό φωτισμό και πολλές φορές το διαλέγουν ζευγάρια για το πρώτο τους ραντεβού. Κάποια βράδια, μια μικρή μπάντα παίζει παλιές ιταλικές μπαλάντες. Όσο για το μενού; Αφεντικά ιταλικό. Η πάστα γεμιστή με γαρίδες είναι φοβερή και όλες οι πίτσες του αλάνθαστες.

Αυτή είναι η πιο όμορφη γειτονιά της Φλωρεντίας

Εναλλακτικά, η Osteria del Cinghiale Bianco ανήκει σε μια χαριτωμένη οικογένεια που ξέρουν από καλό φαγητό και καλό κρασί. Βρίσκεται σε ένα μεσαιωνικό πύργο και έτσι είναι ιδανική για δείπνο. Από το μενού διαλέξτε τις πιο παραδοσιακές συνταγές όπως το αγριογούρουνο, ενώ οι φίλοι της οικογένειας έρχονται εδώ για ένα πιάτο που μοιάζει πολύ με τον δικό μας πατσά. Από τα πολύ σωστά του πιάτα είναι και τα σπαγγέτι με ντοματίνια και τυρί, ωραίες είναι και οι παπαρδέλες με λάδι τρούφας.

Αυτή είναι η πιο όμορφη γειτονιά της Φλωρεντίας
Αν θελήσετε ένα αυθεντικό espresso ή ένα ποτήρι κρασί, τότε πιάστε καρέκλα στο γλυκύτατο Cafe degli Artigiani. Οι άνθρωποι τους δε θα σας αφήσουν να φύγετε αν δεν πιείτε τον καφέ των ονείρων σας.