Διαφήμιση

Συγκλόνισε η φωτογραφία ενός πεζοναύτη που έπεσε στις λάσπες για να περάσει από πάνω του μία ηλικιωμένη, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων απεγκλωβισμού των κατοίκων από τα πλημμυρισμένα χωριά του θεσσαλικού κάμπου, ώστε να πατήσει σε στεγνό έδαφος κατά την αποβίβασή της από τη λέμβο που λίγο νωρίτερα την είχε παραλάβει από το σπίτι της, στο χωριό Κεραμίδι.

«Ένα τεράστιο “Εύγε”, ένα τεράστιο “Ευχαριστώ” και απεριόριστος, βαθύς σεβασμός στον κόπο, στο μόχθο, στον ιδρώτα σας και στην απόλυτη αφοσίωση σας στον Σκοπό… Συνεχίστε με ΕΜΜΟΝΗ να σώζετε ανθρώπινες ζωές, να απαλύνετε τον ανθρώπινο πόνο και να βοηθάτε τους συνανθρώπους μας! Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας ακόμα μια φορά στο πλευρό της κοινωνίας, για όσο χρειάζεται, όπου χρειάζεται και με όλα τα μέσα που διαθέτουν. Σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη! Είμαστε όπου μας χρειάζεται η ΕΛΛΑΔΑ και συνεχίζουμε!!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Διαφήμιση

Ο πεζοναύτης, μόνιμο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, υπηρετεί ως υπαξιωματικός στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών (32 ΤΑΞ ΠΖ «Μοράβας») στον Βόλο και διακρίνεται για την αίσθηση του καθήκοντος.

Το συγκεκριμένο φωτογραφικό στιγμιότυπο, το οποίο ανάρτησε στα social media ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, δεν αποτυπώνει την πλήρη πραγματικότητα, καθώς η συγκεκριμένη ηλικιωμένη γυναίκα είναι η τέταρτη που κατεβαίνει από τη βάρκα πατώντας πάνω στον πεζοναύτη.

Η ηλικιωμένη γυναίκα που πάτησε πάνω στον πεζοναύτη για να βγει από τη βάρκα μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha για την περιπέτεια που έζησε.

«Μου έλεγε να μην φοβάμαι», θυμάται η κυρία Παρασκευή από το Κεραμίδι Καρδίτσας, η γυναίκα που πάτησε πάνω στον πεζοναύτη που έχει ξαπλώσει στις λάσπες για να βγει από τη βάρκα.

Η εικόνα της 84χρονης που χτυπήθηκε από τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και του άνδρα του στρατού που βοηθούσε στη διάσωση των κατοίκων έχει προκαλέσει συγκίνηση.

«Ήμασταν πέντε άτομα μέσα στη βάρκα. Δεν φοβήθηκα πολύ. Έπεσαν λίγο τα νερά και είχε γλίστρα το ανάχωμα. Μου είπε το παιδί, ο πεζοναύτης, ότι θα πέσει κάτω για να τον πατήσω. Κι έπεσε. Μου έλεγε να μη φοβάμαι», είπε.

Όπως πρόσθεσε, «πάτησα με τα γόνατα πάνω του και τα άλλα παιδιά με κρατούσαν. Μου έλεγε συνέχεια να μη φοβάμαι. Με συνόδευσε μέχρι έξω, έως ότου ήρθε ένα άλλο αμάξι και με πήρε».

«Να έχει την ευχή μου και να τα χιλιάσει. Θέλω το τηλέφωνό του για να τον ευχαριστήσω. Δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ στη ζωή μου» πρόσθεσε η ηλικιωμένη γυναίκα.

Διαφήμιση