Αυτός ο εξάχρονος παραδίδει μαθήματα φιλίας! Δείτε τι έκανε..
Advertisement

Ο Ζακ και ο Βίνσεντ πηγαίνουν στην πρώτη δημοτικού και είναι η ζωντανή απόδειξη του πόσο δυνατή μπορεί να είναι μια παιδική φιλία!

Ο Ζακ Γκόσατζ δεν είχε αρχίσει ακόμη καν την πρώτη δημοτικού όταν αρρώστησε. Ήταν Ιούνιος όταν οι γονείς του ενημερώθηκαν ότι έχει οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.

Advertisement
 


Ξεκινώντας το σχολείο, έπρεπε συχνά να κάνει χημειοθεραπείες. Δεν έλειπε όμως ποτέ από το σχολείο. Κι αυτό γιατί ήθελε πολύ να παίζει με τον καλύτερό του φίλο, τον Βίνσεντ.

Όταν ο Βίνσεντ κατάλαβε ότι ο Ζακ είναι άρρωστος, ρώτησε τη μητέρα του για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες. Εκείνη του είπε ότι η αρρώστια του φίλου του ήταν κάτι πολύ “σοβαρό” και ότι η θεραπεία είναι πολύ ακριβή για την οικογένεια του Ζακ.

Έτσι ο Βίνσεντ έκανε ό,τι θα έκανε ένας καλός φίλος. Ρώτησε τη μαμά του αν θα μπορούσαν να πουλήσουν μαντήλια για να μαζέψουν χρήματα για τις θεραπείες του Ζακ. Η μαμά του συμφώνησε και ο Βίνσεντ κατάφερε να μαζέψει πάνω από 200 δολάρια.

“Τα πουλάω για να φτιάξουν οι γιατροί τον καλύτερο μου φίλο”, έλεγε σε όσους ενδιαφέρονταν για το εμπόρευμα του

Αλλά υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη απόδειξη για το πόσο δυνατή είναι η φιλία τους. Όταν οι χημειοθεραπείες προκάλεσαν την απώλεια των μαλλιών του Ζακ, εκείνος έκλαιγε από ντροπή και δεν ήθελε να πάει σχολείο. Ο Βίνσεντ το έμαθε και έκανε και αυτός το ίδιο για να νιώσει καλύτερα ο φίλος του. Εμφανίστηκε στο σχολείο με ξυρισμένο κεφάλι. Είπε ότι δεν ήθελε ο Ζακ να είναι ο μόνος χωρίς μαλλιά κι έτσι έκοψε και τα δικά του.

Ο Βίνσεντ έδειξε σε όλο τον κόσμο ότι ένας καλός φίλος μπορεί να είναι το πιο θεραπευτικό και υπέροχο πράγμα του κόσμου.


Μεγαλώνοντας συνήθως χάνουμε την ικανότητα να είμαστε καλόκαρδοι και εντελώς ανιδιοτελείς, όπως ο Βίνσεντ Μπάτερφιλντ. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν να προσπαθούμε να είμαστε καλοί φίλοι για αυτούς που αγαπάμε.

Advertisement