Ένα κατάστημα φαστ φουντ στη Μινεσότα κατακλύστηκε από δεκάδες τηλεφωνήματα, γράμματα και εκατοντάδες σχόλια στο διαδίκτυο, όταν η ιστορία ενός 19χρονου υπάλληλου του, έγινε viral στο MySpace.

Ο Τζόε Προύσακ, ο οποίος εργάζεται στο δημοφιλές εστιατόριο για σχεδόν πέντε χρόνια, είπε ότι “σοκαρίστηκε” και “έμεινε άναυδος” όταν είδε αυτό που έκανε μια ηλικιωμένη γυναίκα σε έναν τυφλό.

Διαφήμιση

Αυτός ο υπάλληλος είδε μια γυναίκα να κλέβει χρήματα από έναν τυφλό. Η αντίδραση του; Ανεκτίμητη!
Ο νεαρός, ο οποίος κάθονταν στο ταμείο του εστιατορίου, είδε έναν από τους πιο τακτικούς πελάτες, να μπαίνει στο φαστ φουντ και να στέκεται στην ουρά για να παραγγείλει. Ο άντρας, ο οποίος είναι τυφλός, όταν η παραγγελία του ήταν έτοιμη, έβγαλε από την τσέπη του το πορτοφόλι για να πληρώσει τον λογαριασμό του.

Πλήρωσε και όπως έφευγε προς το τραπέζι του, του έπεσε ένα χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων. Μια ηλικιωμένη γυναίκα που στέκονταν στην ουρά ακριβώς πίσω από τον τυφλό άντρα, πολύ γρήγορα έσκυψε, το μάζεψε και το έβαλε στο δικό της πορτοφόλι.

Ο Προύσακ, ο οποίος παρακολουθούσε όλη την σκηνή άναυδος, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

“Περπάτησα μέχρι την ηλικιωμένη και της ζήτησα να επιστρέψει τα 20 δολάρια στον τυφλό άντρα. Με κοίταξε σαν να μου έλεγε: «Τι είναι αυτά που λες;”
Αυτός ο υπάλληλος είδε μια γυναίκα να κλέβει χρήματα από έναν τυφλό. Η αντίδραση του; Ανεκτίμητη!
Της ζήτησα ξανά και ξανά να το επιστρέψει, αλλά η απάντηση της ήταν πάντα η ίδια: “Όχι, αυτό είναι δικό μου. Μόλις μου έπεσε και το μάζεψα”. Της είπα ότι δεν πρόκειται να σας εξυπηρετήσω αν συνεχίσετε να μην δείχνετε σεβασμό στους άλλους. Της είπα ότι δεν είναι σωστό να κλέβετε έτσι τα χρήματα κάποιου συνανθρώπου σας”.

Η γυναίκα δεν πτοήθηκε από τα λόγια του Προύσακ. Άρχισε να του μιλάει άσχημα και να τον βρίζει με χυδαίες εκφράσεις την ώρα που ο νεαρός παρέμενε πάντα ευγενικός.

“Τότε πραγματικά θύμωσε.. άρχισε να με βρίζει και να φωνάζει. Έμεινα σχετικά ήρεμος. Άλλωστε συναναστρέφομαι με όλων των ειδών τους πελάτες καθημερινά. Συνέχισε να με βρίζει και τότε εγώ της ζήτησα να φύγει από το κατάστημα. Της είπα ότι αν δεν έχει σκοπό να επιστρέψει τα χρήματα στον τυφλό άντρα, να φύγει αμέσως”.
Αυτός ο υπάλληλος είδε μια γυναίκα να κλέβει χρήματα από έναν τυφλό. Η αντίδραση του; Ανεκτίμητη!
Εκείνη τότε έφυγε εκτοξεύοντας βρισιές και απειλές”.

Αλλά ο 19χρονος δεν είχε κάνει ακόμη την πράξη που συγκλόνισε πελάτες και προσωπικό του καταστήματος..  

“Αυτό που συνέβη στη συνέχεια, δεν θα μπορούσα ποτέ να το περιμένω”, έγραψε ένας ανώνυμος πελάτης στο Reddit. “Ο νεαρός υπάλληλος έβγαλε από την τσέπη του το πορτοφόλι του, πλησίασε το τυφλό άνδρα και του είπε: Κύριε, εξ ονόματος του καταστήματος, θα ήθελα να σας δώσω αυτά τα 20 δολάρια τα οποία έτυχε να σας πέσουν στο έδαφος, την ώρα που φεύγατε από το ταμείο”.

“Είχα σοκαριστεί από την γενναιοδωρία του. Να βγάλει δικά του χρήματα, από το δικό του πορτοφόλι, για να τα δώσει σε πελάτη επειδή κάποια κυρία αποφάσισε να κλέψει κάτι που δεν ήταν δικό της; Απίστευτο!”

Ο Προύσακ μιλώντας για εκείνη τη μέρα είπε ότι απλά έκανε το σωστό.

“Ένιωσα ότι δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε η κυρία. Απλώς δεν ήταν σωστό, το καταλαβαίνετε; Μόλις το είδα αρρώστησα. Άρχισε να πονάει το στομάχι μου”.

Όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, σε μια εποχή όπου ο καθένας ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του και τέτοιες πράξεις σπανίζουν, η ιστορία του Προύσακ έγινε αμέσως viral στο διαδίκτυο.

Από την επόμενη κιόλας μέρα, δεκάδες πελάτες πήγαιναν στο κατάστημα για να του δώσουν συγχαρητήρια και να του σφίξουν το χέρι.

Αλλά αυτό που πραγματικά άγγιξε τον Προύσακ ήταν η επιβράβευση του αφεντικού του:
Αυτός ο υπάλληλος είδε μια γυναίκα να κλέβει χρήματα από έναν τυφλό. Η αντίδραση του; Ανεκτίμητη!

“Έγραψε ένα σημείωμα, το έβαλε σε ένα φάκελο και μου το έδωσε. Έγραφε: “Είσαι ο τύπος του ανθρώπου που είμαι περήφανος που γνωρίζω”. Αυτό σήμαινε πολλά για μένα και θα το θυμάμαι για πάντα”.

Διαφήμιση