Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ανθρωπότητας είναι το τι μας συμβαίνει μετά τον θάνατο. Η απάντηση θα μπορούσε να βρίσκεται στα χέρια ενός τρίχρονου αγοριού από τη Μέση Ανατολή.

Το παιδί, μέλος των Δρούζων, μιας εθνικότητας που ζει σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα Συρίας και Ισραήλ, επέμενε να λέει στους γονείς του ότι ήξερε τι είχε συμβεί στο παρελθόν του, στη προηγούμενη ζωή του, ενώ τους οδήγησε ακόμη και στο προηγούμενο χωριό του!

Η απίστευτη ιστορία του 3χρονου αγοριού έχει καταγραφεί στο βιβλίο με τίτλο «Παιδιά που έζησαν ξανά στο παρελθόν” του Γερμανού συγγραφέα και θεραπευτή Τρούτζ Χάρντο.

Ο Τρούτζ αναφέρει στο βιβλίο του ότι το τρίχρονο αγόρι από τη στιγμή που άρχισε να λέει τις πρώτες του λέξεις, επέμενε ότι είχε ζήσει ξανά στο παρελθόν και ότι είχε δολοφονηθεί με άγριο τρόπο.

Το αγόρι, το οποίο γεννήθηκε με ένα λεπτό, κόκκινο σημάδι στο κεφάλι του, υποστήριζε ότι το δολοφόνησε με ένα τσεκούρι ο γείτονας του!

Ο συγγραφέας του βιβλίου Τρούτζ Χάρντο πληροφορήθηκε την απίστευτη ιστορία από έναν ισραηλινό γιατρό, τον Έλι Λάς. Ο Δρ Λας εξήγησε ότι οι γονείς του παιδιού πήραν πολύ στα σοβαρά τους ισχυρισμούς του και το άφησαν να τους οδηγήσει στο σπίτι που, όπως υποστήριζε, έζησε στην προηγούμενη ζωή του.

Όταν τελικά έφτασαν στο σπίτι, το αγόρι τους είπε ότι μπορούσε να θυμηθεί και το όνομα του ανθρώπου που το είχε δολοφονήσει. Την ώρα που αποφάσισαν να ξεκινήσουν για να επιστρέψουν στο χωριό τους, το αγόρι είδε έναν άνδρα που δεν είχε συναντήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν, αλλά τον αποκάλεσε με το όνομα του.

Αυτός ήταν, σύμφωνα με το αγόρι, ο άντρας που το δολοφόνησε στη προηγούμενη ζωή του. Προχώρησε προς το μέρος του και του είπε, «Εσύ δεν είσαι ο …;”

Εκείνος του απάντησε ναι.

Στη συνέχεια, το αγόρι του μίλησε με πολύ αυστηρό τόνο «Παλιά ήμουν γείτονάς σου. Είχαμε μια διαμάχη και με σκότωσες με ένα τσεκούρι.”

Ο Ισραηλινός γιατρός που ήταν μπροστά και διηγήθηκε το γεγονός είπε ότι ο άντρας έγινε κάτασπρος.

Αλλά αυτό δεν είναι το πιο παράξενο σημείο της ιστορίας! Το αγόρι δεν σταμάτησε να απευθύνεται στον δολοφόνο του.  “Γνωρίζω και πού έχεις θάψει το σώμα μου.” Το ακόμη πιο παράξενο! Είχε δίκιο!

Στη συνέχεια το μικρό παιδί οδήγησε τους γονείς του μαζί με τους γέροντες του χωριού σε μια ερημική περιοχή, σχετικά κοντά στο χωριό.

Εκεί βρήκαν ένα μεγάλο σωρό από πέτρες. Όταν μετακίνησαν τις πέτρες βρήκαν από κάτω ένα σκελετό με κατεστραμμένο κρανίο. Το σημείο στο οποίο υπήρχε το χτύπημα στο κρανίο του σκελετού, ταίριαζε ακριβώς με το σημάδι στο κεφάλι του παιδιού.

Σε κοντινή απόσταση βρήκαν επίσης θαμμένο κάτω από ένα σωρό από πέτρες και το τσεκούρι.  Με όλα τα στοιχεία να είναι εναντίον του, ο δολοφόνος στη συνέχεια ομολόγησε το έγκλημα του!

Αυτή δεν είναι η μόνη ιστορία παιδιού που θυμάται γεγονότα από την προηγούμενη ζωή του. Το βιβλίο του Τρούτζ είναι γεμάτο με παρόμοιες, εξακριβωμένες περιπτώσεις. Αυτή είναι όμως η μοναδική ιστορία ανθρώπου που επιστρέφει στη ζωή για να τιμωρήσει τον δολοφόνο του!