Ο Casey Lessard πιστεύει ότι είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Ζει μια κανονική οικογενειακή ζωή και λατρεύει τη δουλειά του. Ο Casey είναι πυροσβέστης.

Για τον Casey όμως όλα σταμάτησαν να είναι φυσιολογικά πριν από ένα μικρό χρονικό διάστημα. Ξαφνικά το όνομα του έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο. Γιατί; Μα γιατί όπως λέει ο ίδιος “το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο είναι να προσφέρεις την βοήθεια σου στους άλλους”.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν μια γυναίκα με τα πέντε παιδιά της ανατράπηκε στη μέση του δρόμου. Δύο από τα παιδιά της ήταν δεμένα με τις ζώνες στα καθίσματα αυτοκινήτων και δεν έπαθαν σχεδόν τίποτα. Τα άλλα τρία όμως πετάχτηκαν έξω από το όχημα.  

Στο σημείο σταμάτησαν αμέσως αρκετά διερχόμενα αυτοκίνητα για να προσφέρουν τη βοήθεια τους μέχρι να έρθουν οι πρώτες βοήθειες.

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν και οι πυροσβέστες. Πρώτα προσπάθησαν να προσφέρουν τη βοήθεια τους στα παιδιά που είχαν τραυματιστεί πιο σοβαρά και στη συνέχεια έστρεψαν τη προσοχή τους στο μικρότερο από τα αδέρφια, τον Γκάμπριελ.

 Τοποθέτησαν τον Γκάμπριελ σε ένα φορείο και τον άφησαν για λίγο στην άσφαλτο μέχρι να μεταφερθούν πρώτα τα αδέρφια του που είχαν τραυματιστεί πιο σοβαρά.

Το παιδί όμως πονούσε, είχε τρομοκρατηθεί και ήταν πολύ ανήσυχο. Και αυτό ακριβώς είδε ο Casey που τον οδήγησε να αναλάβει δράση.
Αυτό που έκανε αυτός ο πυροσβέστης για ένα μικρό αγόρι, ήταν πάνω από το καθήκον του
Ο Casey δανείστηκε το κινητό τηλέφωνο ενός άλλου πυροσβέστη γιατί το δικό του ήταν μέσα στο όχημα, κάθισε στο έδαφος δίπλα στο παιδί και άρχισε να του μιλάει χαμογελαστός και να του δείχνει αποσπάσματα από την παιδική ταινία “Happy Feet”. Όπως είπε αργότερα ήθελε να “αφαιρέσει το κακό από την όλη κατάσταση”.  
Αυτό που έκανε αυτός ο πυροσβέστης για ένα μικρό αγόρι, ήταν πάνω από το καθήκον του
Το αποτέλεσμα της πράξης του: Το παιδί αμέσως σταμάτησε να κλαίει και ηρέμησε.

Με την πράξη του ο πυροσβέστης κατάφερε να κρατήσει ήρεμο το παιδί και να του αποσπάσει την προσοχή από το χάος που υπήρχε δίπλα του!

Οι φωτογραφίες της συγκινητικής σκηνής πολύ σύντομα έγιναν viral και ο Casey αντιμετωπίστηκε ως ήρωας. Κάτι που εκπλήσσει το νεαρό άνδρα. Ο ίδιος λέει ότι απλά έκανε τη δουλειά του. Λέει:

 «Όταν βρίσκεσαι σε περιστατικό δεν έχει σημασία ποιος βρίσκεται σε κίνδυνο. Τον βοηθάς”.
 
Αυτό που έκανε αυτός ο πυροσβέστης για ένα μικρό αγόρι, ήταν πάνω από το καθήκον του
Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όταν ο μικρός Γκάμπριελ στο μέλλον θα φέρνει στο νου του την άσχημη σκηνή, πάντα θα θυμάται τον άνθρωπο που του έδειξε τόση τρυφερότητα.