Advertisement

Στα μέσα Αυγούστου του 2006, ο Γκρέγκ Σκρίβενερ, η γυναίκα του Τζόι και τα τρία τους παιδιά, θρηνούσαν την απώλεια της σκυλίτσας τους, της Άμπι.

Η 4χρονη τότε Μέρεντιθ, το μεσαίο παιδί των Σκρίβενερ, ζήτησε από τη μαμά της να στείλουν ένα γράμμα στο Θεό για να τον ειδοποιήσουν για τον ερχομό της Άμπι.

Advertisement

Όταν πέθανε ο σκύλος του, ένα 4χρονο κορίτσι έστειλε γράμμα στο Θεό. Διαβάστε τι έλαβε ως απάντηση

Διαβάστε τη συνέχεια όπως την περιέγραψε η μαμά της μικρής Μέρεντιθ, σε ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα..

“Μερικοί από εσάς ίσως γνωρίζετε ότι το 14 ετών σκυλί μας, η Άμπι, πέθανε τον περασμένο μήνα. Ακόμη και την επόμενη ημέρα του θανάτου της, η τεσσάρων χρονών κόρη μου, Μέρεντιθ, ήταν απαρηγόρητη. Δεν σταματούσε να κλαίει και να λέει πόσο της έλειπε η Άμπι. Με ρώτησε αν θα μπορούσε να γράψει ένα γράμμα στο Θεό, έτσι ώστε όταν η Άμπι φτάσει στον ουρανό, ο Θεός να την αναγνωρίσει.

Αυτή υπαγόρευε και εγώ έγραφα:

     Αγαπητέ Θεέ,

     Θα σας παρακαλέσω να φροντίσετε ιδιαίτερα το σκυλάκι μας την Άμπι. Πέθανε χθες και ήρθε στον ουρανό. Μας λείπει πολύ. Είμαστε ευτυχισμένοι που μας αφήσατε να την έχουμε, έστω για όσο το είχαμε, παρόλο που αρρώστησε. Ελπίζω ότι θα παίζετε μαζί της. Της άρεσε να παίζει με τις μπάλες και να κολυμπάει πριν αρρωστήσει. Σας στέλνω μερικές φωτογραφίες της, έτσι ώστε όταν την δείτε στον ουρανό, να ξέρετε ότι είναι το δικό μας σκυλί και να το προσέξετε. Αλλά εμένα μου λείπει πραγματικά.

     Με αγάπη,
     Μέρεντιθ

Υστερόγραφο: Η μαμά μου έγραψε αυτό το γράμμα για μένα. Εγώ της έλεγα τι να γράψει.

     

Βάλαμε σε ένα φάκελο το γράμμα μαζί με δυο φωτογραφίες της Άμπι, γράψαμε από έξω στη διεύθυνση του παραλήπτη “Θεός/Παράδεισος” και βάλαμε και τη δική μας διεύθυνση στη θέση του αποστολέα. Η Μερεντιθ έψαξε και βρήκε πολλά γραμματόσημα και τα κόλλησε όλα στο μπροστινό μέρος του φακέλου (επειδή όπως είπε, μπορεί να χρειαστούν πολλά γραμματόσημα για να φτάσει μια επιστολή μέχρι τον ουρανό) και εκείνο το απόγευμα, ρίξαμε το γράμμα στο κουτί έξω από το ταχυδρομείο.

Όταν πέθανε ο σκύλος του, ένα 4χρονο κορίτσι έστειλε γράμμα στο Θεό. Διαβάστε τι έλαβε ως απάντηση

Πέρασαν αρκετές ημέρες αλλά η Μερεντιθ δεν το είχε ξεχάσει. Συνεχώς με ρωτούσε αν το γράμμα της έφτασε στον ουρανό και αν το διάβασε ο Θεός. Της είπα ότι μάλλον θα έπρεπε να έχει φτάσει.

Χθες, πήραμε τα παιδιά και πήγαμε στο Ώστιν, για να δούμε από κοντά το μουσείο φυσικής ιστορίας. Όταν γυρίσαμε υπήρχε ένα πακέτο τυλιγμένο σε επίχρυσο χαρτί αφημένο μπροστά στη πόρτα μας. Περίεργη, πήγα να δω τι είναι. Υπήρχε ένα χρυσό μεγάλο αστέρι στο μπροστινό μέρος πάνω στο οποίο έγραφε: “Για την Μέρεντιθ”

Το σήκωσα και το έδωσα στην Μέρεντιθ, η οποία το πήρε και έτρεξε γρήγορα μέσα στο σπίτι για να το ανοίξει. Μέσα υπήρχε ένα βιβλίο με τίτλο “Όταν ένα κατοικίδιο ζώο πεθαίνει” .

Όταν πέθανε ο σκύλος του, ένα 4χρονο κορίτσι έστειλε γράμμα στο Θεό. Διαβάστε τι έλαβε ως απάντηση

Όταν η Μέρνεντιθ άνοιξε το βιβλίο, βρήκε μέσα το φάκελο με το γράμμα που είχε στείλει. Πάνω στο φάκελο υπήρχαν γραμμένες με μεγάλα γράμματα οι λέξεις «Επιστροφή στον αποστολέα: Ανεπαρκής διεύθυνση»

Στην επόμενη σελίδα του βιβλίου υπήρχε η μια από της φωτογραφίες της Άμπι. Πίσω της υπήρχε γραμμένη η φράση: “Για την Μέρεντιθ”

Στο τέλος του βιβλίου ήταν η δεύτερη φωτογραφία της Άμπι που είχαμε στείλει μαζί με ένα χειρόγραφο πάνω σε ροζ χαρτί:

     Αγαπητή Μέρεντιθ,

     Ξέρω ότι θα χαρείς να μάθεις ότι η Άμπι έφτασε με ασφάλεια και ηρεμία στον ουρανό! Οι φωτογραφίες που μου έστειλες ήταν για μένα πολύ μεγάλη βοήθεια. Μπόρεσα και την αναγνώρισα αμέσως.

     Ξέρεις Μέρεντιθ, η Άμπι δεν είναι άρρωστη πια. Το πνεύμα της είναι εδώ μαζί μου, όπως ακριβώς είναι και στην καρδιά σου. Είναι πάλι νέα, τρέχει και παίζει συνέχεια όπως παλιά. Να ξέρεις ότι της Άμπι, της άρεσε να είναι το σκυλί σου. Δεδομένου ότι δεν χρειαζόμαστε τα σώματά μας στον ουρανό, δεν έχω ρούχα με τσέπες. Για αυτό δεν μπορώ να κρατήσω την όμορφη επιστολή σου. Σου τη στέλνω πίσω μαζί με τις φωτογραφίες, ώστε να την θυμάσαι για πάντα.

     Να μην ανησυχείς. Ένας από τους αγγέλους μου την προσέχει και την φροντίζει συνέχεια. Ελπίζω το βιβλίο να σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα.

     Σε ευχαριστώ για το όμορφο γράμμα. Ευχαριστώ και τη μητέρα σου για την αποστολή του. Τι υπέροχη μητέρα που έχεις! Τη διάλεξα ειδικά για σένα.

     Σου στέλνω τις ευλογίες μου και να θυμάσαι ότι σ ‘αγαπώ πάρα πολύ. Να ξέρεις ότι είμαι στον ουρανό αλλά και όπου υπάρχει αγάπη.

     Με Αγάπη,
     Ο Θεός αλλά και ο άγγελος που έγραψε αυτά τα λόγια που του υπαγόρευσα.

Ως γονέας αλλά και ως φιλόζωος, αυτή ήταν η πιο ευγενική χειρονομία που έχω βιώσει ποτέ. Δεν έχω κανένα τρόπο να μάθω ποιος το έστειλε. Κάπου όμως, σε κάποιο άψυχο γραφείο, υπάρχει ένας όμορφος άνθρωπος με υπέροχη καρδιά,  ένας άγγελος.”

Advertisement