Η Ντέρμπι, ένα όμορφο σκυλί γεννήθηκε με τα μπροστινά της πόδια να μην είναι πλήρως διαμορφωμένα. Όμως χάρη στη βοήθεια των ανθρώπων της 3-D Systems μπορεί επιτέλους να τρέξει όπως όλα τα υπόλοιπα σκυλιά!

Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες την εγκατέλειψαν. Τα δυο παραμορφωμένα της άκρα, της επέτρεπαν να κινείται μόνο σε μαλακές επιφάνειες, γιατί οι σκληρές της προκαλούσαν πληγές και εκδορές. Η αναπηρική καρέκλα που δοκίμασε ήταν πολύ άβολη έτσι ώστε να μπορεί να κινείται και να τρέχει ελεύθερα.

Η λύση προήλθε από την νέα της ιδιοκτήτρια, την Τάρα Άντερσον, υπάλληλο σε εταιρία εκτυπώσεων 3D. Έχοντας πρόσβαση στην τεχνολογία η Τάρα αξιοποίησε τις γνώσεις και την φαντασία της και σε συνεργασία με τους συνεργάτες της δημιούργησε τα προσθετικά μέλη που έδωσαν την ευκαιρία στην Ντέμπι να τρέξει για πρώτη φορά!

«Αυτό είναι το 3D printing» είπε η ιδιοκτήτρια της Ντέμπι και πρόσθεσε «μπορεί να βοηθήσει τους πάντες, ένα ανάπηρο σκυλί αλλά και έναν άνθρωπο, ώστε να έχουν μια καλύτερη ζωή. Είναι ένα project που πραγματικά αξίζει να συμμετέχεις».

 Δείτε το βίντεο: