Διαφήμιση

Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος είναι ο πρώτος χειρουργός που πραγματοποίησε επέμβαση καταρράκτη με LASER μέσω τομής μικρότερης των δύο χιλιοστών από το 1999! Επίσης, ήταν ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας (American Academy of Ophthalmology) το 2019 με το Life Achievement Honor Award, τη μεγαλύτερη διάκριση που απονέμει η Αμερικανική Ακαδημία σε οφθαλμιάτρους για τη συμβολή τους στα επιστημονικά και εκπαιδευτικά της προγράμματα.

Αναστάσιος Κανελλόπουλος: Ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε από την AAOO

Διαφήμιση

Ο Δρ. Κανελλόπουλος έχει παρουσιάσει στα ετήσια συνέδρια της ΑΑΟ τα τελευταία 25 έτη περισσότερες από 150 πρωτότυπες ανακοινώσεις, ενώ έχει οργανώσει και πραγματοποιήσει περισσότερα από 100 κλινικά φροντιστήρια για συμμετέχοντες συναδέλφους, ως διδάσκων ειδικός. Έχει δώσει επίσης περισσότερες από 30 διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής. Επιπλέον, τα έτη 2016 και 2017 διατέλεσε πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής (International Society of Refractive Surgery) η οποία υπάγεται στην Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας.

Αναστάσιος Κανελλόπουλος: Ο πρώτος Έλληνας οφθαλμίατρος που διορθώνει χωρίς λέιζερ μυωπία και αστιγματισμό

Το μεγάλο επίτευγμα του χειρουργού οφθαλμίατρου Δόκτωρ Αναστάσιου Κανελλόπουλου είναι ότι κατάφερε να διορθώσει μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό χωρίς λέιζερ.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τη λεγόμενη «τεχνική διασύνδεσης κολλαγόνου» η οποία πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικής συσκευής και αφορά τη θεραπεία της διαθλαστικής πάθησης με ενστάλαξη σταγόνων ριβοφλαβίνης (της γνωστής μας βιταμίνης Β2) στο πάσχον μάτι για 10 λεπτά, ενώ ακολουθεί έκθεση του υπό θεραπεία ματιού σε ειδικό φως.

Όπως εξηγεί ο ειδικός, η μη επεμβατική διαδικασία έχει μεγάλα οφέλη για τους ασθενείς, καθώς ελαχιστοποιείται ο μετεγχειρητικός πόνος και η ταλαιπωρία (της κλασικής παρέμβασης), με συνέπεια να επιτυγχάνεται ταχύτατη ανάρρωση.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως η μέθοδος που «γεννήθηκε» από την ομάδα του δρα Κανελλόπουλου, σε συνεργασία με το Cliveland Clinic Foundation, ξεκίνησε να εφαρμόζεται από το 2014 στην Ελλάδα και στη συνέχεια πέρασε στη διεθνή κλινική ρουτίνα σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και διευκολύνοντας χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το laservision

Διαφήμιση