Βαρτζίνια, το Ρόσγουελ της Βραζιλίας

Κάτι παράξενο συνέβη στη πόλη Βαρτζίνια της Βραζιλίας πριν περίπου 17 χρόνια. Στις 20 Ιανουαρίου του 1996, μια παρέα τριών παιδιών, υποστήριξε ότι είδε ένα «πλάσμα» με λεπτό σώμα, παράξενο σχήμα, πόδια σε σχήμα ανάποδου V και μεγάλα κόκκινα μάτια να διασχίζει τους δρόμους της πόλης.

Βαρτζίνια, το Ρόσγουελ της Βραζιλίας

Οι είδηση δεν άργησε να διαδοθεί σε όλη την πόλη. Μέσα σε μια μέρα οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης είχαν βγει στους δρόμους ψάχνοντας για το παράξενο πλάσμα.  Κάποιοι υποστήριξαν ότι το συνάντησαν ενώ κάποιοι άλλοι ανέφεραν ότι είδαν πολλά παράξενα φώτα και αντικείμενα στον ουρανό.

Δυο μέρες αργότερα μερικοί κάτοικοι βρήκαν ένα «πλάσμα» νεκρό σε ένα χαντάκι. Όταν το γνωστοποίησαν στις αρχές, είδαν τρία στρατιωτικά φορτηγά τα οποία έσπευσαν στο σημείο για να το μαζέψουν.

Τα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας ανέδειξαν τη παράξενη είδηση με πρωτοσέλιδα και απευθείας τηλεοπτικές μεταδόσεις αν και κανένας δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι το παράξενο πλάσμα υπήρξε στη πραγματικότητα. Πολύ σύντομα η ιστορία αναμεταδόθηκε και από μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως τη Wall Street Journal, η οποία χαρακτήρισε την πόλη Βαρτζίνια ως μια “μελλοντική κοσμική Watergate”.

Σε αντίθεση με όλο αυτό το παροξυσμό των μέσων ενημέρωσης η κυβέρνηση της Βραζιλίας ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι το περιστατικό συνέβη πραγματικά, γεγονός που φυσικά έκανε όλη την ιστορία ακόμη πιο γοητευτική για τους συνωσιομολάτρες.

Από τότε η Βαρτζίνια έχει γίνει ένας δημοφιλής προορισμός για τους θαυμαστές των UFO από όλο το κόσμο και η φήμη της μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό. Οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης μπορεί να μην είδαν το πλάσμα, είδαν όμως μια θαυμάσια ευκαιρία να μεγαλώσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Εκατοντάδες καταστήματα με σουβενίρ για τους τουρίστες άνοιξαν και όλοι στη πόλη ήταν πιο ευτυχισμένοι από ποτέ.

Το μεγαλύτερο και πιο χαρακτηριστικό κτίριο που κατασκευάστηκε προς τιμή της εμφάνισης του παράξενου πλάσματος είναι ο Πύργος του νερού. Κατασκευάστηκε το 2001, έχει 20 μέτρα ύψος και μοιάζει με ένα εντυπωσιακό εξωγήινο σκάφος. Για να είναι μεγαλύτερη η ομοιότητα οι δημιουργοί του φρόντισαν το βράδυ να το φωτίσουν με μοβ φώτα.

Έτσι, αν και οι εξωγήινοι σταμάτησαν να επισκέπτονται τη Βαρτζίνια, πάντα υπάρχει ένα μοβ φως στον ουρανό της πόλης που θυμίζει εκείνη την κρύα βραδιά του 1996.

Βαρτζίνια, το Ρόσγουελ της Βραζιλίας

 

Βαρτζίνια, το Ρόσγουελ της Βραζιλίας

 

Βαρτζίνια, το Ρόσγουελ της Βραζιλίας

 

Βαρτζίνια, το Ρόσγουελ της Βραζιλίας

 

Βαρτζίνια, το Ρόσγουελ της Βραζιλίας

 

Βαρτζίνια, το Ρόσγουελ της Βραζιλίας