Βράδυ Σαββάτου ζω στη σκιά του
και ξενυχτάω στα λιμάνια στους σταθμούς..

Το Βράδυ Σαββάτου είναι ένα υπέροχο τραγούδι που σε συγκινεί κάθε φορά που θα το ακούσεις. Οι περισσότεροι το έχουν συνδέσει με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου αφού αυτός είναι που το έκανε ευρέως γνωστό.

Βράδυ Σαββάτου: Το άγνωστο τραγούδι του Κυριαζή που απογείωσε με την ερμηνεία του ο Παπακωνσταντίνου

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι το έγραψε και το τραγούδησε για πρώτη φορά ο Χρήστος Κυριαζής το 1991. Δυστυχώς το τραγούδι δεν είχε την ανταπόκριση που περίμενε και έτσι αποφάσισε να το ¨δώσει¨ στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

“Το «Βράδυ Σαββάτου» γράφτηκε στο λιμάνι του Πειραιά ένα Σάββατο βράδυ. Το κυκλοφόρησα στη Λύρα αλλά το τραγούδι δεν ακούστηκε. Κάποια στιγμή με πήρε ο Βασίλης και με ρώτησε αν θέλω να το πει. Και βέβαια είπα ναι. Η πορεία του είναι γνωστή, το θεωρώ από τα καλύτερά μου”, έχει πει ο Χρήστος Κυριαζής σε συνέντευξή του.

Πράγματι, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου το απογείωσε με την ερμηνεία του. Βάζει τόση ψυχή όταν το τραγουδάει που δεν μπορείς να μην δακρύσεις όταν το σιγοτραγουδήσεις..

Βράδυ Σαββάτου κι εσύ ‘σαι κάπου
άραγε πού να βρίσκεσαι για τι να λες
περνάει ο χρόνος βαρύς και μόνος
κι όλες τις σκέψεις μου για σένα δεν τις θες

Βράδυ Σαββάτου ζω στη σκιά του
και ξενυχτάω στα λιμάνια στους σταθμούς
βράδυ Σαββάτου στην ερημιά του
σου τραγουδάω πού να είσαι δεν ακούς

Άδεια η πόλη πού πήγαν όλοι
κι όλοι ‘σαι εσύ που έφυγες χωρίς να φταις
άδεια η πόλη τι γίναν όλοι
αν με θυμάσαι στην υγειά μου κάτι πιες

Βράδυ Σαββάτου κι η μοναξιά του
να με γυρίζει σαν σκυλί στις γειτονιές
βράδυ Σαββάτου κι η συννεφιά του
να με τυλίγει από παντού χωρίς να φταις

Ποιος είναι ο Χρήστος Κυριαζής

Σύγχρονος Πειραιώτης κιθαριστής και τραγουδοποιός (συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής) γεννημένος το 1953· επίσης, φημισμένος σχεδιαστής-κατασκευαστής επίπλων.

Δημιουργός και μέλος του Συγκροτήματος «Πρόκες» (1972) και προηγουμένως, των Συγκροτημάτων «Mirabilis Zalapa» και «What a pity».

Βράδυ Σαββάτου: Το άγνωστο τραγούδι του Κυριαζή που απογείωσε με την ερμηνεία του ο Παπακωνσταντίνου

Κατόπιν έφυγε για σπουδές στην Ιταλία. Όταν επέστρεψε, στράφηκε προς τη λαϊκή μουσική.
Ο δίσκος που φέρει τον τίτλο της μεγάλης επιτυχίας του “Μου θυμίζεις τη μάνα μου” (1992) έγινε “πλατινένιος”, ξεπερνώντας τις 125.000 αντίτυπα! Οι τελευταίοι δίσκοι του: «Επιτυχίες» (1994), «Η αγάπη είναι μία» (1994, «χρυσός» δίσκος των 30.000 αντιτύπων), “Χαμένος Νικητής” (1995), «Άλλο τί θέλω, άλλο τι μπορώ» (1997). Τα γνωστότερα τραγούδια αυτών των δίσκων: «Οι απέναντι που πληρώνουν έναντι», «Ημεροβίγλι», κ.λπ.Τραγούδια του Χρήστου έχουν ερμηνεύσει: