Βόλτα στα 412 μέτρα πάνω από το έδαφος με γυάλινο ασανσέρ

Αν φοβάστε τα ύψη, τότε ίσως θα είναι καλύτερα να μην το τολμήσετε. Αν όμως η αδρεναλίνη κυλάει άφθονη στο αίμα σας τότε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το ξενοδοχείο Sears Tower στο Σικάγο. Όχι μόνο με 442 μέτρα ύψος είναι ο ψηλότερος ουρανοξύστης στην Αμερική αλλά διαθέτει και τέσσερα εξωτερικά ασανσέρ από γυαλί! Τα ασανσέρ που φτάνουν μέχρι τον εκατοστό τρίτο όροφο του κτιρίου, δηλαδή περίπου 412 μέτρα πάνω από το έδαφος, είναι ένα θαύμα της μηχανικής.

Ο σκελετός είναι κατασκευασμένος από σίδερο υψηλής αντοχής ενώ το γυαλί έχει πάχος μόλις μισή ίντσα. Αν σας τρομάζει το πάχος του γιαλού μάλλον θα αναθεωρήσετε αν μάθετε ότι τα ασανσέρ έχουν έχουν σηκώσει στις δοκιμές βάρος 4.500 κιλών χωρίς κανένα πρόβλημα..

Τις ημέρες που ο καιρός είναι καθαρός το κτίριο προσελκύει περίπου 25.000 επισκέπτες. Ο καθένας από αυτούς για να κάνει την βόλτα του μέχρι τον εκατοστό τρίτο όροφο πληρώνει ένα εισιτήριο των 15 δολαρίων. Για να καταλάβετε τι κερδίζουν οι ιδιοκτήτες του κτιρίου που κατασκευάστηκε το 1973 απλά κάντε τις πράξεις..