Οι γάτες γενικά είναι ανεξάρτητες, αλλά είναι επίσης σε θέση να δείχνουν μεγάλη πίστη και αφοσίωση, χαρακτηριστικά που συναντάμε συνήθως σε σκύλους. Αυτό χαρακτηρίζει και μια ρωσική γάτα που περιμένει τους ιδιοκτήτες της για πάνω από έναν χρόνο ακριβώς στο σημείο που την εγκατέλειψαν.

Γάτα - Χάτσικο περιμένει τον ιδιοκτήτη της για πάνω από 1 χρόνο!

Η γάτα για πρώτη φορά απαθανατίστηκε στο φακό να κάθεται σε ένα κάλυμμα φρεατίου στην πόλη Μπέλγκοροντ, το καλοκαίρι του 2015, από τον Ostap Zadunayski. Στη συνέχεια εκείνος παρατήρησε ότι η γάτα καθόταν στο ίδιο σημείο κάθε μέρα και θέλησε να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα. Έτσι ανακάλυψε ότι οι ιδιοκτήτες της την εγκατέλειψαν όταν μετακόμισαν έναν χρόνο πριν και εκείνη τους περιμένει υπομονετικά στο σημείο που την άφησαν.
Γάτα - Χάτσικο περιμένει τον ιδιοκτήτη της για πάνω από 1 χρόνο!
“Αυτό είναι ένα μεγάλο παράδειγμα της ανθρώπινης ευτέλειας και της αληθινής πίστης των ζώων», δήλωσε ο Ostap, επαινώντας τους ντόπιους για την καλοσύνη τους, αφού φροντίζουν να της δίνουν φαγητό και νερό. Η γάτα θυμίζει αν μη τι άλλο τον θρυλικό Hachiko (διαβάστε την ιστορία του), το ιαπωνικό Akita Inu, που πέρασε χρόνια περιμένοντας τον νεκρό κύριό του σε σιδηροδρομικό σταθμό.