Όταν ο Πάτρικ Χένρυ Χιούτζ γεννήθηκε, τον περίμενε ένας δύσκολος αγώνας για τη ζωή.

Ο Πάτρικ γεννήθηκε χωρίς μάτια και χωρίς τη δυνατότητα να ισιώσει τα άκρα του. Αν και κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες, που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένες, ο Πάτρικ έδειξε από μικρός ότι είχε ένα έμφυτο ταλέντο για τη μουσική.

Ο Πάτρικ γεννήθηκε στις 10 του Μάρτη το 1988. Αμέσως μετά τη γέννηση του το προσωπικό του νοσοκομείου παρατήρησε ότι το μωρό δεν ήταν απολύτως φυσιολογικό. Είχε κάποιες φυσικές ανωμαλίες. Η διάγνωση ήταν διμερή ανοφθαλμία με σύνδρομο πτερύγιο και συγγενή δυσπλασία του ισχίου.

Ο πατέρας του, ο Πάτρικ Τζόν Χιούζ, του σύστησε το πιάνο όταν ο μικρός Πάτρικ ήταν μόλις εννέα μηνών. Αυτό ήταν. Από εκείνη τη στιγμή ποτέ δεν σταμάτησε να λατρεύει τη μουσική.

Γεννήθηκε χωρίς μάτια, αλλά όταν κάθεται στο πιάνο κάτι μαγικό συμβαίνει

Όταν μεγάλωσε σπούδασε πιάνο και λίγο αργότερα ξεκίνησε να μαθαίνει τρομπέτα.

Η φήμη του Πάτρικ ξεκίνησε το 2006, όταν ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Λουισβιλ. Έπειτα από πρόταση του διευθυντή της μπάντας του Πανεπιστημίου, ο Πάτρικ Χένρι εντάχθηκε στην μπάντα. Με την βοήθεια του πατέρα του που έσπρωχνε το αναπηρικό καροτσάκι ο Πάτρικ ακολουθούσε την μπάντα όπου και αν έπαιζε.

Γεννήθηκε χωρίς μάτια, αλλά όταν κάθεται στο πιάνο κάτι μαγικό συμβαίνει

Πολύ σύντομα, το δίδυμο πατέρα και γιου τράβηξαν την προσοχή ολόκληρων των ΗΠΑ. Εμφανίστηκαν και έδωσαν συνεντεύξεις σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε περιοδικά και σε εφημερίδες ενώ ο Πάτρικ έπαιξε πιάνο σε μουσικές παραστάσεις μαζί με τους Pam Tillis, Lonestar, Lane Brody, Chad Brock, Faith Hill και Bryan White.

Γεννήθηκε χωρίς μάτια, αλλά όταν κάθεται στο πιάνο κάτι μαγικό συμβαίνει

Ακούστε την ιστορία του Πάτρικ, και παρακολουθήσετε την εκπληκτική του απόδοση στο Clair de Lune.