Γκαλέσνιγιακ, το νησί της αγάπης

Το μικρό νησί Γκαλέσνιγιακ ή το νησί της αγάπης βρίσκεται στα νερά του γραφικού καναλιού Πάσμαν, της Κροατίας, μεταξύ των νησιών Πάσμαν και της πόλης Turanj. Το νησί είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους ερωτευμένους όλου του κόσμου για το ιδιαίτερο σχήμα του. Αυτό γιατί αν το δεις από ψηλά μοιάζει απίστευτα με μια τεράστια καρδιά!

Το νησί έχει έκταση μόλις 0,132 τετραγωνικά χιλιόμετρα, παραλία μήκους 1,55 χιλιόμετρα και δύο μικρούς λόφους από τους οποίους ο μεγαλύτερος έχει ύψος μόλις 36 μέτρα.

Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1807 από τους χαρτογράφους του Ναπολέοντα και για αρκετά χρόνια υπήρξε αγκυροβόλιο για εμπορικά πλοία που μετέφεραν προϊόντα από την Αδριατική σε λιμάνια της Ιταλίας. Για πολλά χρόνια έμεινε στην αφάνεια ώσπου ανακαλύφθηκε εκ νέου το 2008 από το Google Earth.

Σήμερα το Γκαλέσνιγιακ είναι ιδιόκτητο και ανήκει στον Κροάτη Βλάντο Γιούρεσκο ο οποίος όπως είναι φυσικό μελετά πολύ προσεκτικά κάθε κίνηση που θα βοηθήσει στην περαιτέρω προβολή και προώθηση του νησιού ως τουριστικού προορισμού.