Γνωρίστε την 29χρονη που αν και έχει μόνο 4 δάχτυλα είναι βραβευμένη πιανίστρια!
Advertisement

Αυτή η ιστορία θα σας οδηγήσει να συνειδητοποιήσετε πως ο καθένας μας μπορεί με προσπάθεια να ξεπεράσει όλες τις αντιξοότητες που θα του παρουσιαστούν!

Η Hee Lee Ah, από τη Σεούλ της Νότιας Κορέας, γεννήθηκε με μόνο τέσσερα δάχτυλα, δύο στο κάθε χέρι, και χωρίς πόδια από το γόνατο και κάτω. Οι γιατροί της δεν περίμεναν ότι θα ζήσει. Εκείνη όμως, όχι μόνο έζησε, αλλά έγινε και πηγή έμπνευσης για όλους όσους τη γνωρίζουν ή μαθαίνουν για αυτή.

Advertisement

Στην ηλικία των έξι άρχισε να παίζει πιάνο. Εκείνη την εποχή τα τέσσερα δάχτυλά της ήταν τόσο αδύναμα που δεν μπορούσε να κρατήσει σταθερά ούτε ένα μολύβι. Η μητέρα της με την ελπίδα ότι θα δυναμώσει έτσι τα δάχτυλα της, αποφάσισε να τη βοηθήσει να μάθει πιάνο.

Ένα χρόνο αργότερα η Lee κέρδισε το μεγάλο βραβείο σε συναυλία πιάνου Νηπιαγωγείων. Στα 7 της χρόνια πήρε από τα χέρια του προέδρου της Κορέας το πρώτο βραβείο του 19ο Εθνικού Διαγωνισμού Χάντικαπ!

Σήμερα η Lee είναι 29 ετών, έχει κερδίσει πολλά βραβεία, και είναι μια ευρέως γνωστή πιανίστρια που ταξιδεύει για να δώσει συναυλίες σε χώρες σε όλο τον κόσμο σαγηνεύοντας τα πλήθη με τις μελωδίες της. Οι εμφανίσεις της, περιλαμβάνουν έργα των Μπετόβεν και Σοπέν που οι περισσότεροι άνθρωποι με δέκα δάχτυλα δυσκολεύονται να παίξουν!

Τον Ιούνιο του 2008 κυκλοφόρησε και το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο “Hee-ah, a Pianist with Four Fingers”.

Η Hee Lee Ah μπορεί μόνη της να τρώει, να περπατά και να χρησιμοποιεί τα ειδικά προσαρμοσμένα πεντάλ στο πιάνο. Για την ενασχόληση της με την μουσική λέει:  «Μουσική μπορείς να παίξεις με την καρδιά και το μυαλό σου, όχι μόνο με τα δάχτυλα. Όταν στην ηλικία των έξι ξεκίνησα να παίζω πιάνο, αρχικά ήταν μόνο για να δυναμώσω τα δάχτυλά μου. Στη συνέχεια όμως μου άνοιξε μια πόρτα σε έναν άλλο κόσμο».

Απολαύστε την Hee Lee Ah, την πιανίστρια με τα 4 δάχτυλα στο βίντεο:

 

 

Advertisement