Δείτε τι έκανε ένας 8χρονος όταν είδε ότι υπήρχαν συμμαθητές του που δεν είχαν χρήματα για φαγητό
Advertisement

Για τους περισσότερους 8χρονους η ζωή κυλάει μόνο με διάβασμα, παιχνίδι και ύπνο. Για τον Κάιντεν Ταιπάλους όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Όταν συνειδητοποίησε ότι υπήρχαν συμμαθητές του στο σχολείο του που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το φαγητό τους, αποφάσισε να κάνει κάτι γι αυτό. Να βρει με κάποιο τρόπο αυτός τα χρήματα και να αποπληρώσει τις καθυστερημένες οφειλές των γονιών τους προς το σχολείο.

Advertisement

Δείτε τι έκανε ένας 8χρονος όταν είδε ότι υπήρχαν συμμαθητές του που δεν είχαν χρήματα για φαγητό

“Θέλω μόνο όλα τα παιδιά να τρώνε ζεστό φαγητό όπως εγώ και όχι μόνο κρύο σάντουιτς” είπε στο TODAY.com.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποια μέρα ο Κάιντεν πήγε στο σπίτι του φανερά αναστατωμένος. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος στο Δημοτικό Σχολείο Howell, ο μικρός ανακάλυψε ότι ο φίλος του αναγκάστηκε να μην πάρει το ζεστό γεύμα του όπως κάθε μέρα. οι υπεύθυνοι του σχολείου του έδωσαν μόνο ένα σάντουιτς με τυρί, επειδή υπήρχε καθυστερημένη οφειλή στο λογαριασμό του που οι γονείς του δεν είχαν αποπληρώσει.

«Ήθελε να μάθει πώς θα μπορούσε να βοηθήσει τον φίλο του αλλά και τα άλλα παιδιά που έχουν το ίδιο πρόβλημα” είπε η μητέρα του Κέιντεν.

Μετά από πολύ σκέψη μητέρα και γιος βρήκαν τη λύση. Αποφάσισαν να μαζέψουν οι ίδιοι τα χρήματα που χρειάζονται για να εξοφληθούν οι οφειλές των γονιών. Ο πρώτος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό ήταν να μαζέψουν άδεια μπουκάλια και κουτιά και να τα επιστρέφουν στα σουπερμάρκετ. Ο δεύτερος ήταν να ζητήσουν δωρεές από τους φίλους τους, την οικογένεια τους και τους γείτονες.

Μια εβδομάδα μετά, ο μικρός Κάιντεν πήγε στη διευθύντρια του σχολείου του και της παρέδωσε 64 δολάρια, ένα ποσό που έφτανε για περίπου 150 γεύματα.

Δείτε τι έκανε ένας 8χρονος όταν είδε ότι υπήρχαν συμμαθητές του που δεν είχαν χρήματα για φαγητό

Αλλά η όμορφη ιστορία του Κάιντεν δεν σταμάτησε εδώ. Όταν ένας τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός μετέδωσε την είδηση για το παιδί που μαζεύει χρήματα για τα γεύματα των συμμαθητών του, έγινε κάτι μαγικό!

Η είδηση πολύ σύντομα έκανε τον γύρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκατοντάδες άνθρωποι εξέφρασαν την επιθυμία τους να βοηθήσουν τον Κάιντεν να πετύχει τον στόχο του. Σε μικρό διάστημα ο μικρός είχε μαζέψει ένα ποσό που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε στα πιο τρελά του όνειρα: 40.000 δολάρια!

Δείτε τι έκανε ένας 8χρονος όταν είδε ότι υπήρχαν συμμαθητές του που δεν είχαν χρήματα για φαγητό

“Ποτέ, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρά δεν περίμενα ότι θα μπορούσε να συμβεί ποτέ αυτό” είπε η μαμά του Κέιντεν στο TODAY.com. “Είναι απλά ένα μικρό αγόρι που προσπαθεί να κάνει λίγο καλό.”

Η ευαισθητοποιημένη μητέρα και ο γιος της με τα χρήματα που συγκέντρωσαν εξόφλησαν τους λογαριασμούς όχι μόνο των παιδιών στο σχολείο του Κέιντεν αλλά και σε αρκετά ακόμη σχολεία της περιοχής τους. Στο μέλλον σχεδιάζουν να συγκεντρώσουν περισσότερα χρήματα για να βοηθήσουν περισσότερα παιδιά από σχολεία όλων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πολιτική των περισσότερων Δημοτικών Σχολείων των ΗΠΑ είναι να προσφέρουν στους μαθητές τους ένα απλό σάντουιτς, όταν οι γονείς τους δεν έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς τους. Ο Τόμας Γκούλντ, διευθυντής δημοσίων σχέσεων των Δημόσιων σχολείων Howell, εξήρε την κίνηση του Κάιντεν.

«Είμαστε υπερήφανοι για τις προσπάθειες του Κάιντεν. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις έναν 8χρονο να αναλαμβάνει μια τέτοια πρωτοβουλία.”

Όσο για τον νεαρό καλό Σαμαρείτη συνεχίζει να υποστηρίζει ότι απλά θέλει όλα τα παιδιά να έχουν ένα ζεστό γεύμα.

«Μια μικρή πράξη μπορεί τελικά να αποδειχθεί πολύ μεγάλη” δήλωσε ο 8χρονος μικρός σοφός.

Advertisement