Δεν είχε ποτέ του καλές σχέσεις με τους αστυνομικούς. Μέχρι που γνώρισε κάποιον πολύ ξεχωριστό
Advertisement

Όταν ο 41χρονος James Schweikhard και η μόλις 10 ετών κόρη του έφυγαν από την Οκλαχόμα με προορισμό το Lakewood στο Ντένβερ του Κολοράντο, ήλπιζαν να ξεκινήσουν εκεί μια νέα, καλύτερη ζωή.

Δεν είχε ποτέ του καλές σχέσεις με τους αστυνομικούς. Μέχρι που γνώρισε κάποιον πολύ ξεχωριστό

Advertisement

«Πακέταρα όλα τα υπάρχοντα μας, τα τοποθέτησα στο φορτηγό και μετά απλά ξεκινήσαμε προς τον προορισμό μας», είπε ο James

“Ήταν μεγάλο ρίσκο να παραμείνουμε στην πόλη που ζούσαμε πριν. Δεν μπορούσα να βρω δουλειά με τίποτα αλλά ούτε και σπίτι για να μείνουμε.”

Το νέο ξεκίνημα όμως, μόνο εύκολο δεν ήταν.

Λίγο καιρό αφότου έγραψε την κόρη του στο νέο της σχολείο, ο διευθυντής παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη καινούργια του μαθήτρια. Το κορίτσι αργούσε πολλές φορές να πάει σχολείο στην ώρα της και ποτέ δεν συνοδεύονταν από τον μπαμπά της.

Ο διευθυντής του σχολείου έψαξε και τελικά βρήκε τον πατέρα του κοριτσιού. Ήταν μέσα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο του. Αλλά υπήρχε κάτι στην εικόνα, που τον οδήγησε να καλέσει αμέσως την αστυνομία.

Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο,  δεν άργησαν να καταλάβουν τι συνέβαινε. Το αυτοκίνητο ήταν κάτι περισσότερο από ένα όχημα για τον μπαμπά και την κόρη του. Είχε γίνει το σπίτι τους.

Δεν είχε ποτέ του καλές σχέσεις με τους αστυνομικούς. Μέχρι που γνώρισε κάποιον πολύ ξεχωριστό

Όταν έφτασαν στο Κολοράντο, το όνειρο του πατέρα να βρει ένα καλύτερο σπίτι για να ζήσει με την κόρη του, κατέρρευσε.  Στην αρχή δεν μπορούσε να βρει δουλειά. Όταν τελικά βρήκε, χάλασε το αυτοκίνητο του. Χρήματα για να το επισκευάσει δεν υπήρχαν και χωρίς μεταφορικό μέσο δεν μπορούσε να συνεχίσει να πηγαίνει στη δουλειά.

Ο πατέρας είχε βρεθεί σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη θέση.

“Τους είδα να κοιτάζουν το φορτηγό μου», είπε ο πατέρας.

«Τι συμβαίνει; »ρώτησε ο Τζέιμς τον αστυνομικό.
«Προσπαθούμε να σας βοηθήσουμε», του είπε εκείνος.
«Εντάξει, θα δεχτώ τη βοήθεια σας.”

Δεν ήταν όμως σίγουρος ότι όντως θα τον βοηθούσαν. Τον είχαν πλησιάσει και άλλες φορές αστυνομικοί το διάστημα που ζούσε με την κόρη του στο αυτοκίνητο αλλά ποτέ κανείς δεν τους βοήθησε πραγματικά.

Αλλά ο αστυνομικός James Butler δεν ήταν όπως οι προηγούμενοι. Ευτυχώς..

Ένιωθε ότι έπρεπε να ενεργήσει αμέσως. Έτσι, έκανε αμέσως τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μεταφερθούν μπαμπάς και κόρη σε ένα ασφαλές καταφύγιο και κάλεσε μια εταιρεία που εμπιστεύονταν  να ρυμουλκήσει και να επισκευάσει το αυτοκίνητό τους. Όλα τα έξοδα ανέλαβε να τα πληρώσει  ο αστυνομικός.

Δεν είχε ποτέ του καλές σχέσεις με τους αστυνομικούς. Μέχρι που γνώρισε κάποιον πολύ ξεχωριστό

«Ήταν το σωστό πράγμα που όφειλα να κάνω”, δήλωσε ο αστυνομικός. “Σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή της ζωής μας, ο καθένας από εμάς μπορεί να βρεθεί  στην ίδια κατάσταση. Για αυτό πρέπει να προσφέρουμε τη βοήθεια μας στους συνανθρώπους μας. Αυτό είναι το σωστό”.

Ο άτυχος πατέρας ήταν πολύ συγκινημένος από την πράξη όχι μόνο του αστυνομικού αλλά και των συναδέλφων του.

“Νομίζω ότι είναι φοβερό. Πραγματικά καταπληκτικό, πολύ απρόσμενο, αλλά καταπληκτικό” είπε ο Τζέιμς.

Στη ζωή του πάντα είχε μόνο άσχημες εμπειρίες με τους ανθρώπους του νόμου. Να λοιπόν που ένας από αυτούς τον βοήθησε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του.
Ίσως τελικά το Lakewood είναι το κατάλληλο μέρος για αυτόν και τη κόρη του…

Advertisement