Δεν μπορούσε να καταλάβει πως η μαμά της γνώριζε έναν άντρα με τέτοια εμφάνιση. Η πράξη της όμως της έδωσε ένα μεγάλο μάθημα
Advertisement

Ένας άστεγος με περίεργη εμφάνιση χτύπησε μια μέρα την πόρτα μιας οικογένειας. Αυτό που συνέβη στη συνέχεια θα αλλάξει τον τρόπο που συμπεριφέρεστε σε κάποιους ανθρώπους..

Δεν μπορούσε να καταλάβει πως η μαμά της γνώριζε έναν άντρα με τέτοια εμφάνιση. Η πράξη της όμως της έδωσε ένα μεγάλο μάθημα
«Μια μέρα ένας άστεγος με περίεργη εμφάνιση, χτύπησε την πόρτα του σπιτιού μας. Πριν όμως προλάβω να τον διώξω ήρθε από πίσω μου η μητέρα μου και του είπε να περάσει στο εσωτερικό του σπιτιού.

Advertisement

«Γεια σου Ευγένιε!» Ήξερε το όνομά του!

Στη συνέχεια έτρεξε στην κουζίνα, γέμισε μια σακούλα με διάφορα τρόφιμα, και του την έδωσε.

Όταν ο Ευγένιος έφυγε, ρώτησα τη μητέρα μου γιατί έδωσε σε αυτόν τον τρομακτικό άνθρωπο τόσα τρόφιμα. Μου είπε:

«Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα μοιάζει ο Ιησούς όταν θα σου χτυπήσει τη πόρτα”.

Ήταν κάτι που η μητέρα μου το έλεγε συνέχεια.

Μπορείτε να φανταστείτε τι συνέβη στη συνέχεια;

Δύο μήνες αργότερα, ο ίδιος άνθρωπος εμφανίστηκε στην πόρτα μας, χωρίς γένια και φορώντας ένα κοστούμι. Στα χέρια του κρατούσε έναν φάκελο. Τον άνοιξα και είδα έκπληκτη ότι στο εσωτερικό του είχε χρήματα.

Όταν τον ρώτησα για ποιο λόγο μας δίνει χρήματα, μου απάντησε:

“Είναι για τη μητέρα σου. Η κυρία Μαρία πάντα πίστευε σε μένα”.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια του. Αλλά ούτε και το όνομα του: Ευγένιος!

Με την πράξη της η μητέρα μου με δίδαξε πως να συμπεριφέρομαι στους άλλους. Δεν προσπαθείς να τους “φτιάξεις”. Απλώς “σκουπίζεις τη σκόνη” από πάνω τους, ισιώνεις τα ρούχα τους και τους βοηθάς όσο μπορείς να συνεχίσουν τον δύσκολο δρόμο τους..”

Advertisement