Δημιουργώντας έργα 3D

Έπειτα από μια ξαφνική αλλαγή στον φλοιό της γης, το έδαφος ράγισε.. εκεί που πριν υπήρχε στέρεο έδαφος, τώρα υπάρχει μια τεράστια σχισμή, που προκαλεί τρόμο στους περαστικούς!Σε κάποια άλλη πόλη, μια οικογένεια προσπαθεί  απεγνωσμένα  να διασχίσει τα ερείπια ενός δρόμου. Κρατά ο ένας τα χέρια του άλλου προσπαθώντας να ισορροπήσουν, γλυτώνοντας έτσι από την επικίνδυνη λάβα που παραμονεύει κάτω από τα πόδια τους..


Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη στην πραγματικότητα.. πρόκειται για γιγαντιαίες οπτικές παραισθήσεις που δημιούργησε ο Γερμανός καλλιτέχνης Edgar Mueller.

Δούλεψε  πέντε ημέρες, κατά τις οποίες  εργάζονταν 12 ώρες την ημέρα, για να δημιουργήσει την 250 τετραγωνικών μέτρων σχισμάδα της πρώτης εικόνας, η οποία, αν την δεις από την σωστή γωνία, φαίνεται να είναι 3D. Στη συνέχεια έπεισε τους περαστικούς για να ολοκληρωθεί η ψευδαίσθηση, να προσποιούνται ότι κοιτούν με τρόμο  την ανοιχτή τρύπα.

Η δεύτερη εικόνα κατασκευάστηκε στην πόλη  Dun Laoghaire, της Ιρλανδίας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της πόλης  World Cultures.

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε την ίδια τεχνική για να δημιουργήσει τη σκηνή  μετατρέποντας τον μέχρι πρότινος δρόμο, σε ποτάμι και λάβα.

Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο με το Making Of της πρώτης εικόνας: