Είχε να δει 18 χρόνια τους χιμπατζήδες που διέσωσε. Απλά σήκωσε το χέρι της..
Advertisement

Όταν η Λίντα Κόμπνερ ήταν 23χρόνη φοιτήτρια έκανε κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Εκείνη την εποχή, λόγω της σχεδόν ανύπαρκτης νομοθεσίας, ήταν πολύ εύκολο για κάποιο ζώο να καταλήξει πειραματόζωο στα υπόγεια ενός εργαστηρίου.

Όταν ήρθε η στιγμή δυο χιμπατζήδες που ζούσαν στα κλουβιά ενός εργαστηρίου να απελευθερωθούν, ανέλαβε η Λίντα να τους ανοίξει τις πόρτες και να τους δείξει το φως του ήλιου για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια.

Advertisement

Τα δύσμοιρα ζώα ήταν τρομοκρατημένα. Σχεδόν όλη τους τη ζωή την πέρασαν μέσα σε ένα μικρό μεταλλικό κουτί.

Η Λίντα δεν τους παράτησε απλά στο φυσικό περιβάλλον. Αποφάσισε να τους βοηθήσει να εγκλιματιστούν. Να τους διδάξει πως θα επιβιώσουν. Ήταν η παρένθετη μητέρα τους.

Πέρασε τέσσερα χρόνια παρακολουθώντας τις ζωές της Ντολ και του Σγουίνγκ.

Όταν πίστεψε ότι το έργο της ολοκληρώθηκε η Λίντα συνέχισε τη ζωή της. Σήμερα η Λίντα επιστρέφει για να δει ξανά τους φίλους της μετά από 18 χρόνια. Θα την θυμούνται άραγε; Αυτό δεν μπορούσε να το ξέρει. Δεν είχε ιδέα πως θα αντιδράσουν μόλις την δουν.
Είχε να δει 18 χρόνια τους χιμπατζήδες που διέσωσε. Απλά σήκωσε το χέρι της..
Η Λίντα βλέπει τον Σγουίνγκ και απλώνει το χέρι της. Αμέσως αυτός την αγκαλιάζει. Πίσω του εμφανίζεται η Ντόλ και τους πλησιάζει. Αναγνωρίζει την Λίντα ακόμα και από απόσταση.

Η Λίντα δακρύζει. Οι τρεις τους μένουν για λίγο αγκαλιασμένοι και σιωπηλοί. Ήταν μια όμορφη επανένωση.. Δείτε το βίντεο:

 

Advertisement