Ο Γιοχάνες Στόττερ είναι ένας καλλιτέχνης πολύ διαφορετικός από τους άλλους. Ο γεννημένος στην Νότια Ιταλία καλλιτέχνης του body painting, είναι διάσημος για την ικανότητά του να συγχωνεύει το ανθρώπινο κορμί με τη φύση, δημιουργώντας μια σουρεαλιστική ψευδαίσθηση.

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.. Ο θεατής νομίζει ότι βλέπει βότσαλα, φρούτα, λαχανικά ενώ στην πραγματικότητα αυτό που βλέπει είναι ένα γυμνό κορμί ενσωματωμένο απόλυτα με το περιβάλλον.

Ο Στόττερ βλέπει το ανθρώπινο σώμα σε απόλυτη αρμονία με τη φύση. Τόση αρμονία μάλιστα, που ορισμένες φορές είναι αδύνατο να ξεχωρίσει ο θεατής με γυμνό μάτι τι είναι αληθινό και τι όχι. Είναι τόσο καλός σε αυτό κάνει που δεν ξέρεις στις φωτογραφίες που αρχίζει και που τελειώνει το ανθρώπινο σώμα!

Για μία μόνο δημιουργία του μπορεί να αφιερώσει έως και 5 μήνες δουλειάς για το σχεδιασμό, ενώ το body painting ενδέχεται να διαρκέσει οκτώ και πλέον ώρες για να ολοκληρωθεί.

Δείτε μερικά από τα έργα του στις φωτογραφίες.. Θα καταφέρετε να εντοπίσετε το ανθρώπινο σώμα;

Με την πρώτη ματιά, μοιάζουν απλά με βότσαλα. Αλλά αν το κοιτάξετε λίγο πιο προσεκτικά..
Εκατοντάδες άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που κρύβεται στις πέτρες. Μπορείτε να το δείτε;
Πεσμένα φύλλα. Τουλάχιστον αυτό βλέπεις με την πρώτη ματιά!
Εκατοντάδες άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που κρύβεται στις πέτρες. Μπορείτε να το δείτε;
Ο Στόττερ ζωγραφίζει σχολαστικά τα ανθρώπινα σώματα ώστε να εναρμονίζονται απόλυτα με το περιβάλλον.

Εκατοντάδες άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που κρύβεται στις πέτρες. Μπορείτε να το δείτε; Εκατοντάδες άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που κρύβεται στις πέτρες. Μπορείτε να το δείτε; Εκατοντάδες άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που κρύβεται στις πέτρες. Μπορείτε να το δείτε; Εκατοντάδες άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που κρύβεται στις πέτρες. Μπορείτε να το δείτε;

Τα έργα του Στόττερ είναι πραγματικά εκπληκτικά! Μια χαρούμενη γιορτή ανθρώπου και φύσης!

Εκατοντάδες άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που κρύβεται στις πέτρες. Μπορείτε να το δείτε;

 

Παρακολουθήστε το βίντεο: