Ένας δάσκαλος από τη Νότια Καρολίνα ήθελε να κάνει κάτι για τα νεαρά αγόρια που δεν έχουν πατέρα στη ζωή τους. Έτσι ίδρυσε μια “Λέσχη Κυρίων” και προσπαθεί να διδάξει στα μικρά αγόρια μερικά μαθήματα ζωής που θα τα βοηθήσουν όταν μεγαλώσουν να φτάσουν στην επιτυχία.

Ο δάσκαλος Ρέιμοντ Νέλσον λέει ότι το σύνθημα της λέσχης είναι: «Να είσαι εμφανίσιμος, να αισθάνεσαι όμορφα και να κάνεις πάντα το καλό”.

Ο Νέλσον, ο οποίος εργάζεται κυρίως με παιδιά υψηλού κινδύνου, λέει: «Σκεφτόμουν, πως ίσως θα μπορούσα να ντύσω τα παιδιά με σμόκιν. Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε κάποιον να αγωνίζεται φορώντας σμόκιν;”
Εκπαιδευτικός ξεκίνησε μια "Λέσχη Κυρίων" για να διδάξει σε αγόρια χωρίς πατέρα μερικά μαθήματα ζωής
Ο Νέλσον διδάσκει τα παιδιά πώς να κάνουν σωστή χειραψία, πως να περπατούν σωστά, πως να μιλούν με ευγένεια και πως να κοιτούν τον άλλον στα μάτια. Τους προτρέπει επίσης να αγοράζουν πουκάμισα και γραβάτες στα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

“Πολλοί από τους μαθητές μου αποδίδουν καλά επειδή ξέρουν ότι κάποιος νοιάζεται γι ‘αυτούς», είπε ο Νέλσον. «Τους αρέσει η αντίδραση των άλλων παιδιών όταν τους βλέπουν να μπαίνουν στην τάξη του σχολείου. Τους αρέσει να τους λένε “φαίνεσαι τόσο καλός και όμορφος”. Το λατρεύουν!”

Η λέσχη κυρίων είχε τέτοια απήχηση, που δάσκαλοι και από άλλα σχολεία θέλουν να κάνουν το ίδιο.