Δεν δίστασε ούτε στιγμή προκειμένου σώσει τον φροντιστή της.
Ελέφαντας βουτάει με αυτοθυσία στο νερό για να σώσει άνδρα από «πνιγμό»Ο 42χρονος Darrick Thomson είναι αχώριστος με την 5χρονη Kham Lha, τον θηλυκό ελέφαντα που διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο καταφύγιο όπου εκείνος εργάζεται τον περασμένο χρόνο.

Την καλή τους σχέση και την ευγνωμοσύνη που νιώθει η Kham Lha μπορεί κανείς να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο, στο οποίο ο Thomson κολυμπά και προσποιείται πως πνίγεται και η αχώριστη φίλη του βουτά στο νερό για να τον σώσει, στο Elephant Nature Park της Ταϊλάνδης.
Ελέφαντας βουτάει με αυτοθυσία στο νερό για να σώσει άνδρα από «πνιγμό»
Φτάνοντας μάλιστα στην όχθη του προσφέρει την προβοσκίδα της για να τον βοηθήσει να σηκωθεί πριν τοποθετήσει το πόδι της γύρω του.
Ελέφαντας βουτάει με αυτοθυσία στο νερό για να σώσει άνδρα από «πνιγμό»Ελέφαντας βουτάει με αυτοθυσία στο νερό για να σώσει άνδρα από «πνιγμό»Ελέφαντας βουτάει με αυτοθυσία στο νερό για να σώσει άνδρα από «πνιγμό»

Παρακολουθήστε το βίντεο:

 

 


«Η Kham Lha ήταν σε πραγματικά άσχημη κατάσταση όταν μας την έφεραν. Την είχαν δεμένη και την εξανάγκαζαν σε σκληρή εκπαίδευση για να την προετοιμάσουν για να εργαστεί στην τουριστική βιομηχανία. Την ελευθερώσαμε και τη βοηθήσαμε να αναρρώσει. Δεθήκαμε πολύ και μας ενώνει πολύ δυνατός δεσμός», περιέγραψε ο 42χρονος Καναδός.

«Έπεσα στο ποτάμι με σκοπό να δείξω πόσο εκπληκτική είναι η σχέση της με τους ανθρώπους. Αν δείξεις στους ελέφαντες ζεστασιά και ευγένεια, θα σου το ανταποδώσουν», πρόσθεσε.

Η εκπαίδευση της Kham Lha ήταν η ίδια που εφαρμόζεται στους περισσότερους νεαρούς ελέφαντες, εξηγεί η Daily Mail, που δένονται και ξυλοκοπούνται για να μάθουν να υποτάσσονται. Η εκπαίδευση αυτή εφαρμόζεται στην Ταϊλάνδη για να κάνει τους ελέφαντες υποτακτικούς και ασφαλέστερους για τους τουρίστες.

Μετά τη διάσωσή της η Kham Lha βολτάρει ελεύθερη με δεκάδες άλλους ελέφαντες στον προστατευόμενο χώρο του καταφυγίου.