Επισκεφτείτε ψηφιακά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο από το σπίτι σας
Advertisement

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου είναι από τα διασημότερα του είδους και παρουσιάζει με εκθέματα και διαδραστικές τεχνικές την εξέλιξη του πλανήτη, των ορυκτών, των ζώων αλλά και των ανθρώπων.

Η συλλογή αποτελείται από περίπου 80 εκατομμύρια αντικείμενα τα οποία εντάσσονται σε πέντε κύριες συλλογές: βοτανική, εντομολογία, ορυκτολογία, παλαιοντολογία και ζωολογία. Το μουσείο είναι παγκοσμίου φήμης κέντρο έρευνας που ειδικεύεται στην ταξινόμηση, αναγνώριση και διατήρηση των δειγμάτων. Λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του ιδρύματος, πολλές από τις συλλογές έχουν μεγάλη ιστορική, καθώς και επιστημονική αξίας όπως τα δείγματα που συνέλεξε ο Κάρολος Δαρβίνος.

Advertisement

Το μουσείο είναι ιδιαίτερα γνωστό για την έκθεση σκελετών δεινοσαύρων αλλά και για την περίτεχνη αρχιτεκτονική του, αποκαλούμενο μερικές φορές ως ο καθεδρικός ναός της φύσης – όπως υποδεικνύει και ο μεγάλος σκελετός του διπλόδοκου (Diplodocus) ο οποίος δεσπόζει στη θολωτή κεντρική αίθουσα. Η Βιβλιοθήκη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας περιέχει εκτενείς συλλογές από βιβλία, περιοδικά, χειρόγραφα, έργα τέχνης και συλλογές που συνδέονται με την εργασία και την έρευνα των επιστημονικών κλάδων.

Μπείτε στο συγκεκριμένο link της Google Arts & Culture και περιηγηθείτε δωρεάν στις 14 online εκθέσεις.

Χρησιμοποιώντας το 360 Street View εδώ και εδώ μπορείτε να περπατήσετε στις αίθουσες και να θαυμάσετε τα μοναδικά εκθέματά του!

Καλή περιήγηση!

Advertisement