Επιτέλους, κάποιος ανακάλυψε ένα hoverboard που πετάει πραγματικά!

Ο κόσμος μας καθημερινά αλλάζει και η τεχνολογία εξελίσσεται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Καθημερινά όλο και κάποιος θα εφεύρει κάτι που μοιάζει πραγματικά απίστευτο.

Κάποιοι υποστηρίζουν με έμφαση ότι “το μέλλον είναι εδώ, στο σήμερα”. Ίσως τελικά να μην έχουν και τόσο άδικο.

Θυμάστε, για παράδειγμα, το αλεξίπτωτο του Green Goblin στην ταινία Spiderman; Ή εκείνο το περίεργο πατίνι στην κλασική ταινία «Επιστροφή στο Μέλλον»; Λοιπόν.. αυτό που θα δείτε στο βίντεο δεν είναι εφέ από κάποια ταινία. Είναι κάτι που πλέον.. υπάρχει πραγματικά!

Η Zapata Racing, μια εταιρεία γνωστή για τη κατασκευή hoverboards, ανέβασε πρόσφατα ένα βίντεο που πολύ γρήγορα έγινε viral στο YouTube. Στο βίντεο ο Γάλλος πρωταθλητής του τζετ σκι Franky Zapata παρουσιάζει το τελευταίο δημιούργημά του: Το απόλυτα φουτουριστικό ιπτάμενο hoverboard ή Flyboard Air όπως το αποκαλεί ο ίδιος.
Επιτέλους, κάποιος ανακάλυψε ένα hoverboard που πετάει πραγματικά!
Το Flyboard Air είναι το αποτέλεσμα προσπάθειας 4 ετών και πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμαστική πτήση το Μάρτιο του 2016.

Η ιπτάμενη σανίδα, χάρις στις τουρμπίνες της μπορεί να πετάξει σε ύψος τριών χιλιομέτρων και να αναπτύξει ταχύτητα 150 χλμ την ώρα. Αυτά τα νούμερα δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν ακόμη από αυτό το πρωτότυπο, αλλά αυτός είναι ο στόχος.

Ο Ζαπάτα χρειάστηκε δύο χρόνια για να δημιουργήσει αυτό το hoverboard. Πώς το οδηγεί;

«Γέρνοντας το σώμα μου μπροστά, πίσω, αριστερά ή δεξιά, κάνοντας απλά αυτό, ελέγχω την διεύθυνση, αλλά και την σταθερότητα. Λειτουργεί κάπως έτσι: Εάν πηγαίνω προς τα εδώ, πρέπει να κινήσω το σώμα μου και να μετακινήσω το κέντρο βάρους μου. Η ώθηση της σανίδας μετακινεί και το κέντρο βάρους σας. Εάν κινήσετε τα πόδια σας έτσι, το κέντρο βάρους είναι στη σανίδα. Αλλά αν είστε εντελώς άκαμπτος, το κέντρο βάρους είναι στο σώμα σας, γύρω από το στομάχι σας. Κινώντας το σημείο που θέλετε, προσαρμόζετε το κέντρο βάρους. Φαίνεται δύσκολο, αλλά είναι ακριβώς αυτό που κάνετε καθημερινά, όταν περπατάτε. Είναι κάτι εντελώς ενστικτώδες».

Δεν είναι λίγοι αυτοί που μετά την επίδειξη εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ασφάλεια αυτού του ιπτάμενου οχήματος, καθώς αν κάτι δεν πάει καλά με τον κινητήρα ή τα καύσιμα, οι συνέπειες μπορεί να είναι θανάσιμες για το χρήστη. Τι απαντά ο κατασκευαστής;

«Στο κράνος έχουμε ένα σύστημα, που βρίσκεται πάνω από τα μάτια μου. Το έχουμε προγραμματίσει. Αγοράσαμε το σύστημα. Αλλά είναι πρόγραμμα open source. Δικοί μας μηχανικοί υπολογιστών το δημιούργησαν. Μπορώ λοιπόν να γνωρίζω το χρόνο, την ταχύτητα, το ύψος. Επίσης, αν κάτι συμβεί, υπάρχει ένα φωτάκι και ξέρω ακριβώς αν το πρόβλημα είναι από τη μηχανή, ή αν τα ηλεκτρονικά συστήματα έχουν υπερθερμανθεί».

Κάθε σανίδα έχει τέσσερις κινητήρες. Ο καθένας βγάζει 250 ίππους. Το όνειρο του κατασκευαστή του είναι να κατακτήσει τους αιθέρες, αν και παραδέχεται ότι η ιπτάμενη σανίδα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον που δεν είναι εκπαιδευμένος:

«Μια μηχανή σαν αυτή και αφού γίνουν όλοι οι έλεγχοι, θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για πολλά πράγματα, όπως σε θέματα συντήρησης και ασφάλειας, στο στρατό. Τέτοιου είδους πράγματα. Είναι αδύνατο να μπορέσουμε να την διαθέσουμε σε όλο τον κόσμο, σήμερα. Σε μερικούς μήνες ίσως είναι δυνατόν, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, σε άτομα που έχουν τα προσόντα, όπως μηχανικοί ή εξειδικευμένο προσωπικό».

Η ιπτάμενη μηχανή χάρισε ήδη στον κατασκευαστή της μια θέση στα Ρεκόρ Γκίνες, για την μεγαλύτερη σε απόσταση πτήση παγκοσμίως με hoverboard.