Advertisement

Τον γύρο του διαδικτύου έχουν κάνει τα βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Εριέττα Κούρκουλου για τα υπερφορτωμένα γαϊδουράκια στην Ύδρα.

Μετά τις αναρτήσεις της, ωστόσο, δέχθηκε έντονη κριτική από τους κατοίκους του νησιού, αλλά και τον δήμαρχο Υδραίων. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Κουκουδάκης, δήμαρχος Υδραίων μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» σχετικά με το συμβάν.

Advertisement

«Το να μιλάει κάποιος για κακοποίηση ζώων χωρίς να έχει προσδιοριστεί κάτι νομίζω ότι είναι και ανεύθυνο αλλά αγγίζει και τα όρια της συκοφαντίας. Όταν κάποιος ασχολείται με την φιλοζωία πρέπει πρώτα από όλα να γνωρίζει και τις κείμενες κτηνιατρικές διατάξεις» είπε ο δήμαρχος. Μάλιστα κάλεσε σε συνάντηση και διάλογο την Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

Η «επίθεση» μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος με τα γαϊδουράκια στην Ύδρα

Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος Παυλίνα Πρωταίου ανέφερε:

«Για αρχή η κυρία Εριέττα Κούρκουλου ας μάθει:

α) τη διαφορά γαϊδουριού, μουλαριού και αλόγου

β) τους υφιστάμενους νόμους, ήτοι ανώτατο επιτρεπόμενο βάρος

γ) να διασταυρώνει τις πηγές της. Το βίντεο που της έστειλαν είναι δύο εβδομάδων. Τα κιλά που κουβαλούσαν το μουλάρι και το άλογο (αντίστοιχα) ήταν κάτω του επιτρεπόμενου ορίου. Ωστόσο, θα προσθέσω ότι οι αγωγιάτες μας, με εξαίρεση το παρόν προ 15 ημερών συμβάν δεν φορτώνουν στα ζώα τους ογκώδη αντικείμενα. Για το συμβάν, κλήθηκε ο αγωγιάτης από τις αρχές και το θέμα έχει ήδη λυθεί.

δ) Επειδή σε αυτό νησί ματώσαμε και μάτωσαν κάποιοι για την προστασία των ζώων, μαθήματα η κυρία Κούρκουλου να κάνει στους φιλόζωους του πληκτρολογίου και στους αυλικούς της. Κάποιοι σε δύσκολες στιγμές της ζωής μας, τέτοιες που χάρις στα χρήματα της οικογένειας της, η ίδια δεν γνώρισε, μείναμε χωρίς ηλεκτρικό για να μην μείνουν τα εντός και εκτός οικίας ζώα μας χωρίς φαγητό και φάρμακα.

Μπράβο για το έργο της με τα αδέσποτα, αλλά επειδή δεν είμαστε επαγγελματίες φιλόζωοι, καλό θα είναι κάποιος να της εξηγήσει ότι τα θέματα για τα οποία ξεσήκωσε το σύμπαν για να φανεί η ίδια, οι Υδραίοι τα αντιμετωπίσαμε και λύσαμε προ δύο εβδομάδων όταν συνέβησαν!

Υ.Γ. Επίσης επειδή είμαστε αρκετοί που θυμόμαστε και την κυρία Κούρκουλου και την οικογένεια της , θυμόμαστε ποσό της άρεσε να κάνει βόλτες με τα γαϊδουράκια στο νησί!»

Η απάντηση της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, ωστόσο απάντησε στην επίθεση που δέχθηκε αναφέροντας χαρακτηριστικά: «1. Δεν υπάρχει νόμος – μόνο κτηνιατρικές διατάξεις. 2. Δεν είναι ΕΝΑ βίντεο. Είναι κάποια που τράβηξα εγώ τις ημέρες του καύσωνα 15 Ιουλίου και ένα που έλαβα πριν από δυο μέρες. 3. Σας είπα ότι θα έρθω προετοιμασμένη/ Δεν έβρισα, δεν έκραξα, αλλά οι εικόνες μιλούν μόνες τους.

Όσο για την ενόχληση της κυρίας από το όνομά μου δεν μπορώ να κάνω κάτι. Το όνομά μου ή το γεγονός ότι (όπως τονίζω συνέχεια) ‘έκανα στην ηλικία των 5 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ βόλτα με τα γαϊδουράκια δεν αναιρεί το γεγονός ότι όποιος λογικός άνθρωπος (βίγκαν ή μη) αντικρίζει αυτές τις εικόνες, παθαίνει το στομάχι του. Είναι θέμα κοινής λογικής και ενσυναίσθησης.

Τέλος, με χαρά να συζητήσω και να συνδράμω οικονομικά και γνωμοδοτικά) στον προγραμματισμό ενός νέου σχεδίου και τη σταδιακή αντικατάσταση των σημερινών μεθόδων μεταφοράς στο νησί της Ύδρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και επισήμανε: «Σε 40 βαθμούς! Και νόμιμο να ήταν για την ηθική μιλάει κανείς; Να θυμίσω ότι κάποτε ήταν νόμιμη και η αγοροπωλησία ανθρώπων».

Advertisement