Ήταν μια συγκινητική στιγμή για δύο καρδιακές φίλες: Η μία βρίσκεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου, η άλλη κάθεται δίπλα της. Η μία πεθαίνει από καρκίνο του μαστού, η άλλη υπόσχεται να φροντίσει τις ζωές των παιδιών που αφήνει πίσω.
Ετοιμοθάνατη μητέρα αφήνει πίσω της 6 παιδιά στο δρόμο. Προσέξτε τι έκανε η φίλη της...
Σε ένα νοσοκομείο στη Βιρτζίνια, οι δύο γυναίκες άρχισαν να κλαίνε.

«Θα πάρεις τα παιδιά μου; Θα το κάνεις αυτό για μένα;» ρώτησε η ανύπαντρη μητέρα Beth Laitkep.

«Της είπα ναι, θα το έκανα με όλη μου την καρδιά», λέει η 39χρονη Stephanie Culley.

H Beth, ανύπαντρη μητέρα έξι παιδιών, ανακάλυψε ότι είχε καρκίνο του μαστού το 2014, όταν ήταν έγκυος στο τελευταίο της αγόρι, τον Ace. Η Stephanie, δήλωσε στην Washington Post πως ο Ace γεννήθηκε με επείγουσα καισαρική τομή στις 30 εβδομάδες, έτσι ώστε η Beth να ξεκινήσει αμέσως επιθετική χημειοθεραπεία.

Μέχρι το επόμενο έτος, οι θεραπείες φάνηκαν να αποδίδουν και η Beth με τα παιδιά της μετακόμισαν από το Τέξας στη Νότια Βοστώνη.

Τον Ιούνιο του 2015, ένα μήνα μετά την μετακόμιση, ο καρκίνος της Beth ξαναχτύπησε.

Ήταν η στιγμή, λέει η Stephanie, που οι δύο γυναίκες, οι οποίες ήταν φίλες από το γυμνάσιο, άρχισαν να επανασυνδέονται. Η Stephanie είπε ότι άρχισε βοηθώντας την Beth με το σπίτι, την πήγαινε στον γιατρό και στη συνέχεια, καθόταν δίπλα στο κρεβάτι της, όταν το φάρμακο δεν μπορούσε πλέον να βοηθήσει.

«Ένιωσα την ανάγκη να επανασυνδεθώ μαζί της» είπε η Stephanie.

Ο καρκίνος χτύπησε τη Beth στα οστά. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες χημειοθεραπείες φάνηκαν να χτυπούν τη νόσο και πάλι, η Stephanie είπε, πως η Beth σύντομα άρχισε να έχει πόνους στην πλάτη και στα πόδια της. Ο καρκίνος, είπε, είχε εξαπλωθεί στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική της στήλη.

«Ο γιατρός μου είπε ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα», δήλωσε η Stephanie. «Τότε ήταν που αρχίσαμε να μιλάμε για τα παιδιά».
Ετοιμοθάνατη μητέρα αφήνει πίσω της 6 παιδιά στο δρόμο. Προσέξτε τι έκανε η φίλη της...
Ο πατέρας των μεγαλύτερων παιδιών ήταν απών και ο πατέρας των νεότερων παιδιών έφυγε όταν έμαθε πως η Beth δίνει μάχη με τον καρκίνο. Είπε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει περισσότερο, γιατί βρίσκονται στα δικαστήρια για την επιμέλεια.

Η Beth ήθελε τα παιδιά της να φροντίζονται με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε εκείνη. Ήθελε να παραμείνουν μαζί, να μην χωριστούν.

Η Stephanie γέλασε καθώς θυμήθηκε το «ανόητο» και ταυτόχρονα μακάβριο αίτημα της καλύτερης της φίλης. Ήθελε τα παιδιά της, να ντυθούν με ροζ ρούχα και ασορτί κορδέλες στα μαλλιά τους, στην κηδεία της.
Ετοιμοθάνατη μητέρα αφήνει πίσω της 6 παιδιά στο δρόμο. Προσέξτε τι έκανε η φίλη της...
«Τότε, πήγαμε τα παιδιά στο νοσοκομείο για να μιλήσει μαζί τους για αυτό», δήλωσε η Stephanie.

«Είπε,» Αν δεν γίνει ένα θαύμα για την μαμά, ποιος θέλετε να σας μεγαλώσει;». Όλοι έδειξαν μένα. Αυτό έλιωσε την καρδιά μου!»

Αποφασίσαμε όλοι μαζί ότι αυτό έπρεπε να κάνουμε: να πάρουμε όλα τα παιδιά και να τα κρατήσουμε μαζί σαν οικογένεια μας!».
Ετοιμοθάνατη μητέρα αφήνει πίσω της 6 παιδιά στο δρόμο. Προσέξτε τι έκανε η φίλη της...
Στις 19 Μαΐου, η Beth πέθανε στα 39 της χρόνια, και η Stephanie με τον σύζυγό της, Donnie, κράτησαν τον λόγο τους. Πήραν τα παιδιά σαν δικά τους.

«Πάλεψε όσο περισσότερο μπορούσε,» έγραψε η Stephanie στη σελίδα GoFundMe της οικογένειας, η οποία από το Σάββατο το απόγευμα είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 3.900 δολάρια.

«Αλλά ήταν πολύ κουρασμένη».

«Θέλω να ευχαριστήσω κάθε έναν από εσάς που έδειξε την αγάπη του και υποστήριξε την Beth και την οικογένειά της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», πρόσθεσε η Stephanie.

Ετοιμοθάνατη μητέρα αφήνει πίσω της 6 παιδιά στο δρόμο. Προσέξτε τι έκανε η φίλη της...

“Για τις χρηματικές δωρεές, για όλα τα γεύματα και που απλά ήσασταν εκεί όταν το χρειαζόταν. Ήταν απίστευτη η υποστήριξη από την κοινότητά μας. Όσο για το μέλλον, θα κάνουμε ένα βήμα τη φορά, διατηρώντας τη μνήμη της ζωντανή και φτιάχνοντας νέες αναμνήσεις όλοι μαζί σαν οικογένεια!».

Η Stephanie είπε ότι έχουν εντολή προσωρινής κράτησης των έξι παιδιών και πρόκειται να εμφανιστούν στο δικαστήριο αυτό το μήνα για να τα αποκτήσουν μόνιμα.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, η Stephanie με τον σύζυγό της, έχουν μεγαλώσει την οικογένειά τους με τη φροντίδα των εννέα παιδιών, ηλικίας 2 έως 15 ετών.

Η ίδια είπε πως ο νεότερος, ο Ace, γίνεται 2 ετών την Κυριακή και του σχεδιάζει ένα Mickey Mouse πάρτι που ελπίζει ότι θα του δημιουργήσει όμορφες αναμνήσεις.

«Ξέρουν ότι είναι ένας άγγελος – ξέρουν ότι είναι μαζί μας κάθε μέρα», είπε η Stephanie για τη φίλη της που «έφυγε».

«Τους αρέσει να φουσκώνουν μπαλόνια και να τα στέλνουν ψηλά σε εκείνη. Ίσως το κάνουμε και στο πάρτι γενεθλίων!»

«Οι άνθρωποι με αποκαλούν άγγελο. Λένε ότι είμαι ήρωας, αλλά δεν νομίζω ότι ο καθένας στη θέση μου θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό», είπε η Stephanie προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι ο Θεός ευλόγησε τη ζωή μας».

Όσο για τις υποσχέσεις που έδωσε στην φίλη της, η Stephanie λέει πως τις έχει κρατήσει όλες.

«Είναι εξαιρετικά παιδιά. Δεν μπορείς να μην τα αγαπήσεις!», είπε για τα νεότερα μέλη της οικογένειας.

«Εκείνη την ημέρα ήταν η πρώτη ημέρα της νέας μας ζωής. Νιώθω σαν η ζωή μας να έχει τώρα ολοκληρωθεί».